Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Fransk Bulldog

Egenskaber: , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Fransk bulldog er en lille kompakt hund med et venligt og muntert sind. De er livlige og legesyge på en gang. Ejere af racen beskriver dem som værende decideret morsomme. Selv om det er en lille hund er den ikke larmende og er derfor velegnet som byhund.

Adfærd og væremåde
Fransk bulldog er en intelligent og kærlig følgesvend, som elsker sjov og ballade. Den nyder at være sammen med sin ejer og kan også omgås fremmede og andre husdyr. Den fungerer bedst sammen med større børn, der kan udvise lederskab.

Fransk bulldog kræver ikke meget motion. Dog er det vigtigt, at den får en daglig gåtur. Man skal desuden være opmærksom på hundens færden omkring vand, da franske bulldogs ikke kan svømme. Det er en fremragende familiehund, som kræver en rolig og bestemt opdragelse. I varmt vejr bør fransk bulldog ikke overanstrenges, da den på grund af sin flade snude kan have vejrtrækningsproblemer.

Hunderacens historie
Fransk bulldog stammer oprindeligt fra England, hvor den blev fremavlet som en miniatureudgave af Engelsk bulldog. I forbindelse med den industrielle revolution medbragte engelske kniplersker miniatureudgaven til Frankrig, hvor den blev videreudviklet. Præcis hvilke racer der blev indblandet vides ikke med sikkerhed. Englænderne var ikke glade for at ordet ”fransk” indgik i racens navn, men det forblev uændret.

Efterfølgende oplevede racen stor popularitet i USA. Og det er takket være amerikanske opdrættere, at racen har fået opretstående flagermuslignende ører.

Udseende, pelspleje og helbred
Fransk bulldog har et meget karakteristisk udseende med sin flade snude, flagermuseører og store øjne. Den er lille og kompakt og har korte ben. Kroppen er muskuløs og hovedet er bredt og firskårent med en flad sort snude. Øjnene er mørke. Huden omkring halsen og i hovedet er løstsiddende.

Fransk bulldog er 30 cm og vejer 8-14 kg.

Pelsen er kort og tæt. Den har en glat og fin overflade og kræver kun minimal pleje. Den fælder gennemsnitligt.

Fransk bulldog kan lide af en række genetisk bestemte sygdomme: ledsygdomme, rygproblemer, hjertelidelse og øjenproblemer. Man skal derfor være forberedt på, at dyrlægeregningen kan blive stor. Desuden er det vigtigt, at man ikke overfodrer racen. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En venlig og livlig hund
 • Velegnet som byhud
 • Morsom og legesyg
 • Bør ikke overanstrenges i varmt vejr
 • Vær opmærksom på hundens færden omkring vand, da den ikke kan svømme
 • En trofast følgesvend
 • Kræver ikke meget motion

Har du en Fransk Bulldog? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper