Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Finsk Spids

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Finsk spids er en aktiv og legesyg lille hund. Den kan minde lidt om en ræv i udseende på grund af pelsfarve, spidse ører og den lange buskede hale. Det er oprindeligt en jagthund, som blev anvendt til forskellige former for jagt. Det er samtidig en fremragende familiehund.

Adfærd og væremåde
Finsk spids er en livlig og vaks lille hund, som egner sig godt som familiehund. Den er specielt god til børn og altid klar på leg. Ved mindre børn er det dog vigtigt at overvåge hunden. Finsk spids er ligeledes en fremragende vagthund. Den kan virke tilbageholdende over for fremmede og den gør straks, når den finder det nødvendigt at alarmere. Netop gøen er en af dens karakteristika. Og nogle steder afholdes der sågar konkurrencer, hvor kåringen af den bedst gøende finske spids finder sted.

Finsk spids har behov for en del motion dagligt. Racen er en god makker på løbeturen eller de lange gåture. Det er en intelligent hund, som har let ved at lære mange forskellige kommandoer. Det er dog vigtigt, at man bruger positiv forstærkning i træningen. Finsk spids lystrer ikke ved brugen af hårde eller voldsomme træningsmetoder.

Hunderacens historie
Finsk spids stammer, som navnet antyder, fra Finland. Det var russiske immigranter, der medbragte en hund af spidshundetypen til Finland. Og denne race udviklede sig til den vi i dag kender som finsk spidshund. Racen er derfor meget gammel og menes at have eksisteret i tusinder af år. I slutningen af 1800-tallet var finsk spids dog tæt på at uddø, men blev reddet af dedikerede opdrættere.

Udseende, pelspleje og helbred
Finsk spids er en lille hund, der minder om en ræv i udseende. Den har spidse ører, oprullet busket hale og kileformet hoved. Kroppen er muskuløs og firkantet. Øjnene er middelstore og mørke. Benene er lige med små afrundede poter.

Finsk spids er 38-50 cm og vejer 14-16 kg.

Den rødlige pels har to lag, hvoraf det yderste er groft, langt og glat. Underulden er tæt, blød og lysere i farven. Pelsen er nærmest selvrensende og kræver derfor ikke megen pleje. Det er nødvendigt at børste hunden, når den fælder. Det er generelt set en sund race, som forventes at blive 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En kærlig og livlig hund
 • Velegnet som familiehud
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får rigeligt motion
 • Gør meget og højlydt
 • God til børn

Har du en Finsk Spids? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper