Entlebucher Sennenhund

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:

Vurder denne hunderace:

Entlenbucher Sennenhund (også kendt som Entlebucher Bjerghund) er den mindste af de fire Sennenhunde. Sennenhund referer til et folk, som blev kaldt Senn. De var hyrder, som levede i de Schweiziske alper. De fire Sennenhunde tilhører hver region, hvor Entlebucheren kommer fra kommunen af samme navn i kantonen Luzern. Hunderacen kaldes også på engelsk for Entlebucher Mountain Dog, Entlebucher Cattle Dog osv.

Adfærd og væremåde
En Entlebucher er en stor, aktiv og arbejdsom hund, hvilket medfører, at det er vigtigt, at hunden bliver socialiseret tidligt i livet med andre mennesker og hunde. Dette gøres ved at give den regelmæssige aktiviteter og træning i samvær med andre hunde og fremmede mennesker.

Den enkelte hunds temperament kan variere fra hund til hund, men standarden siger, at racen er godmodig og trofast over for sin familie. Den kan være en smule mistænksom overfor fremmede.

Hunderacens historie
Man mener, at alle Sennenhundene nedstammer fra de store Molosser, som blev bragt til Schweiz af romerne i det første århundrede før Kristi fødsel. Entlebucher blev beskrevet som en separat race i 1889, selvom der i mange år ikke blev gjort forskel på, om der var tale om en Appenzeller Sennenhund eller Entlebucher Sennenhund. I 1913 blev to Entlebucher Sennenhunde fremvist for Albert Heim, som arbejde for de sjældne racer inden for Sennenhunde.

Derefter blev racen indskrevet i den Schweiziske Kennel Klubs stambog, men efter 1. Verdenskrig kunne man ikke finde nogle eksemplarer. Derfor blev den første avlsklub først etableret i 1926, og man fandt året efter 16 hunde, så racen kunne blive genoprettet.

Tidligere blev Entlebucheren brugt som hyrde- og vagthund, men i dag bruges hunden som regel af familier som en livlig følgesvend.

Udseende, pelspleje og helbred
Tæven og hanhunden adskiller sig i udseende, hvor tæven er firkantet, mens hannen er længere, mindre firkantet og robust. Det er en mellemstor hund, som har små trekantede ører og forholdsvis små brune øjne. Hovedet forekommer velproportioneret i forhold til kroppen. Kæbepartiet passer desuden til resten af hovedet, og er kraftfuldt. En Entlebucher har kompakte poter, som skal understøtte den muskuløse krop.

Hunderacen har en glat og tæt pels med symmetriske markeringer i sort, rødbrun og hvid. Den rødbrune vil ofte ligge mellem den sorte og hvide. Udover den trefarvede pels vil den fremstå med hvide tæer, halespids samt bryst og blis hvor pelsen er blød og luftig. Halen kuperes ofte, men dette er ulovligt i mange lande (inkl. Danmark).

Hundens højde ved skulderen er mellem 48-50 cm, og den har en vægt på 25,5-30 kg. Der har været en del indavl i racen pga. det lille antal, hvilket har betydet, at racen lider af medfødte defekter. Det mest normale er hoftedysplasi, men der er også set en nedbrydning af røde blodceller. Der er desuden set PRA i racen. Der arbejdes på at få avlet disse elementer væk gennem ansvarlig avl og genetisk testning.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Stor og aktiv hund
 • Har haft en del indavl, hvilket kan betyde medfødte defekter
 • Disponeret for hoftedysplasi
 • Godhjertet og trofast
 • Kræver regelmæssig træning og aktiviteter
 • Skal socialiseres tidligt

Har du en Entlebucher Sennenhund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.000 kr

  Skønne dværg gravhunde hvalpe . 2 skønne drenge. Moren er en kort håret dværg gravhund og faren en lang håret dværg gravhunde. Begge forældre er sunde og raske , med et dejligt ...

 • 6.000 kr

  miniature gravhund hvalpe, en lys tæve og en chokoladebrun han søger nyt hjem. Hvalpe er meget sociale, kommer fra prisvindende forældre som bor begge hjemme. Vaccine, chip,pas.

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper