Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Engelsk Toy Terrier

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Engelsk toy terrier er en dværgudgave af Manchester terrieren. Det er en meget lille hund, som hovedsageligt er loyal over for en enkelt ejer. Racen kan dog sagtens fungere i en børnefamilie. Racen skal være sort med lysebrune/tan aftegninger.

Adfærd og væremåde
Engelsk toy terrier er en lille livlig hund, med typiske terrier egenskaber. Det er en intelligent race, som også udmærker sig som vagthund. Engelsk toy terrier knytter sig oftest kun til et enkelt familiemedlem. Den kan sagtens fungere i en børnefamilie, såfremt børnene lærer at udvise respekt for hunden. Engelsk toy terrier bør ikke lades alene med mindre kæledyr såsom mus, rotter, marsvin o. lign., da den er fremavlet til jagt på rotter. Engelsk toy terrier er en venlig og charmerende familiehund. Den kræver en del motion for at kunne falde til ro indendørs.

Hunderacens historie
Engelsk toy terrier stammer oprindeligt fra det nordlige England. Den blev, af de fattige borgere, anvendt til rottejagt og hundevæddeløb. Krydsningen af black and tan terrieren og whippet skabte i første omgang Machester terrieren. Senere indblandede man bull terrier og english white terrier. Afkommet heraf varierede dog meget i størrelse. Man begyndte derfor at udvælge de mindste Manchester terrierer for at skabe en dværgudgave. Denne lille engelske toy terrier blev meget populær i 1800-tallet. I dag er det en forholdsvis sjælden race.

Udseende, pelspleje og helbred
Engelsk toy terrier genkendes let på de oprejste flammeformede ører. Hovedet er langt og smalt. Lænden er let buet. Øjnene er små og mørke. Snuden er sort og spids. Halen er mellemlang og tynd.

Engelsk toy terrier er 25-30 cm og vejer 2,7 -3,6 kg.

Pelsen er kort, glat og tætliggende. Kræver kun minimal pleje. Generelt set en sund hunderace, som forventes at blive mindst 10 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Venlig og kærlig hunderace
 • Livlig og gør en del
 • Knytter sig til en enkelt person
 • Vil jage rotter og andre små dyr
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den bliver luftet flere gange dagligt

 

Har du en Engelsk Toy Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 12.000 kr

  super lækker lækker tævehvalp efter sunde og racetypiske forældre sælges. Hvalpene sælges kun til hjem med erfaring og udstillinginteresserede hjem foretrækkes.

 • 3.900 kr

  En frisk, sund og legesyg thai ridgeback (tæve) på 3 år søger et godt og kærligt hjem. Hunden er reddet fra en vanrøgt, steriliseret og vaccineret. Grundet sin hunderace er ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper