Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Engelsk Springer Spaniel

Engelsk springer spaniel er en særdeles elskværdig hund, som egner sig godt som familiehund. Derudover er det en fremragende jagthund. Den er god til at rejse vildt og apportere. Den er tæt beslægtet med de andre spaniel racer. Engelsk springer spaniel kræver en del motion og mental aktivering for at trives optimalt.

Adfærd og væremåde
Engelsk springer spaniel er en vandglad jagt- og familiehund. Det er en intelligent hund, som hurtigt lærer nye kommandoer. Den har brug for en ejer, der udviser autoritet og sætter klare regler. Såfremt den ikke oplever disse træk hos ejerne, vil hunden forsøge at tage lederskab og udvise uønsket adfærd, som f.eks. at ville bide andre mennesker.

En engelsk springer spaniel elsker vand og vil boltre sig i vandhuller og mudder når de er udenfor. De er som regel gode til at omgås andre husdyr, men deres jagtinstinkt gør, at de vil jage fugle.

Der to slags engelsk springer spaniel: den almindelige og velkendte familie-, jagt- og udstillingshund og den engelsk opdrættede type som udelukkende anvendes til jag. Forskellen på de to racer er pelsens farve og længde, som hos jagthunden er hvidere og kortere. Jagthunden er ligeledes mere udholdende og kræver mere motion.

Hunderacens historie
Engelsk springer spaniel har rødder i Spanien, men blev videreudviklet i England. Her har den dannet fundament for engelske landspaniels.

I begyndelsen kunne man finde cocker spaniels, field spaniels og springer spaniels i samme kuld. Det var kun størrelsen, der afgjorde hvilken race de kom til at tilhøre. På et tidspunkt blev det dog for forvirrende og man opdelte racen i tre forskellige racer. Springer spanielen blev anerkendt som en selvstændig race i 1902.

Udseende, pelspleje og helbred
Engelsk springer spaniel er specielt kendetegnet ved sine lange dråbeformede ører. Hovedet er bredt og øjnene er middelstore og mørkebrune. Den har et venligt udtryk og snuden er enten sort eller brun afhængig af pelsfarven. Forbenene er lige og brystet er dybt. Halen er mellemlang og langhåret.

Engelsk springer spaniel er 48-55 cm og vejer 20-25 kg.

Pelsen er ofte hvid med sorte aftegninger eller brune aftegninger. Men andre farvekombinationer er også mulige. Den kræver hyppig gennembørstning for at undgår at pelsen filtrer sammen. Og dertil kommer at den skal trimmes/klippes. Det er desuden vigtigt at tjekke ørerne regelmæssigt for rødme og infektion.

Engelsk springer spaniel kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi, øjenproblemer, epilepsi eller en genetisk bestemt blodsygdom. De tager let på i vægt, så overfodring bør undgås. Forventet levealder er 12-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Venlig og kærlig familiehund
  • Kræver en del motion
  • Kan bo i lejlighed, hvis de får rigeligt med motion
  • God til børn
  • Intelligent og lærenem, men kræver autoritær lederskab

Har du en Engelsk Springer Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper