Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Engelsk Foxhound

Engelsk foxhound er oprindeligt udviklet som jagthund og derfor en meget aktiv race. Den trives derfor bedst på landet eller i et hjem med en stor indhegnet have. Den kan løbe dagen lang og udviser stor udholdenhed. Engelsk foxhound stammer, som navnet antyder, fra England. Den kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Den bruges stadig til rævejagt i England.

Adfærd og væremåde
Engelsk foxhound er en super aktiv og energisk jagthund. Anskaffer man sig en engelsk foxhound skal man være indstillet på at aktivere den dagligt med masser af motion. Dens udholdenhed er enestående og, hvis den ikke får lov at løbe tilstrækkeligt, kan den blive destruktiv. Der findes to forskellige slags engelsk foxhounds: udstillingshunden og jagthunden. Førstnævnte kræver lidt mindre motion en jagthunden.

Engelsk foxhound er opdrættet til at leve i en stor flok, men det er vigtigt at socialisere hunden mens den er hvalp. Det er ikke en typisk familiehund og den bedst velegnet til en familie med store børn. Engelsk foxhound er velegnet til lydighedstræning om end det kræver en god portion tålmodighed. Udfordringen ligger specielt i at få hunden til at komme tilbage, når man kalder. På grund af dens jagtinstinkt, vil den opspore og sætte efter et evt. bytte. Og i så tilfælde vil den have svært ved at adlyde sin ejers kommando.

Hunderacens historie
Engelsk foxhound er en engelsk jagthunderace, som blev udviklet til jagt på ræve. Det er en gammel race, der kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Det vides ikke præcist, hvilke racer der indgår i Engelsk foxhound. Dog mener man at have indkrydset greyhound, bulldog og fox terrier på et tidspunkt. Hundene blev opdrættet til at opspore ræve og leve sammen med heste. Og i dag bruges de stadig til dette formål i England.

Udseende, pelspleje og helbred
Engelsk foxhound er en stor muskuløs hund med et venligt udtryk. Snudepartiet er forholdsvist langt og selve snuden er sort. Øjnene er middelstore og mørke. Ørerne er højt ansatte, hængende og bæres tæt til hovedet. Ryggen er lang og lige. Halen er højt ansat, lang og bæres ofte løftet.

Engelsk foxhound er 58-64 cm høj og vejer 29-32 kg.

Pelsen er kort og glat. Kræver minimal pelspleje. Engelsk foxhound er generelt set en sund race, men kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi eller nyreproblemer. Det er dog kun i sjældne tilfælde. Forventet levealder er under 10 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En meget aktiv og energisk hund
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Kræver meget motion dagligt
 • Trives bedst i en stor flok
 • Ikke typisk familiehund

Har du en Engelsk Foxhound? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

 • 5.000 kr

  Coton de tulear Ægte Coton de Tulear – Bomuldshund med meget fin stamtavle de er en meget rolig men absolut også livlig famile hund, og er 100% børne venlig. bomuldshund1987@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper