Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Engelsk Bulldog

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Engelsk Bulldog (ofte bare omtalt som Bulldog) er på trods af sit bistre udseende en venlig og blid hund. Den egner sig godt som familiehund og særligt til en mindre aktiv familie, da den ikke kræver særligt meget motion. Engelsk bulldog er let at opdrage og en fremragende børnehund med meget høj tolerance. På grund af dens korte snudeparti, kan den opleve vejrtrækningsproblemer i varmt vejr og det er derfor vigtigt, at den ikke anstrenger sig. Desuden er den korte snude medvirkende til, at den engelske bulldog har til tendens til at snorke.

Adfærd og væremåde
Engelsk bulldog er en kærlig og afhængig hund, som elsker at tilbringe tid sammen med dens ejere. Det er en hund med egne meninger, og den kan fremvise stædighed. For at undgå dominans skal den opdrages med bestemt hånd. Undgå derfor at hunden tager styringen. Som hvalp er en engelsk bulldog fuld af energi, men med alderen bliver de mere rolige og sløve. Engelsk bulldog er vagtsom, men egner sig som sådan ikke til vagthund.

Hunderacens historie
Engelsk bulldog stammer fra England, hvor den oprindeligt blev brugt af slagtere til at styre slagtekvæg. Efterfølgende anvendte man racen i tyrekampe og dens karakteristiske træk blev videreudviklet. Den lille massive hund, med den korte, flade snude var velegnet til at bide sig fast i tyren uden at være nødt til at slippe for trække vejret. I 1835 blev tyrekampe forbudt og den engelske bulldog var i fare for at uddø. Det var tilhængere af racen der fremavlede den familievenlige udgave af hunden, som vi kender i dag.

Udseende, pelspleje og helbred
Engelsk bulldog har et meget karakteristisk udseende, med sin korte og flade snude. Ligeledes er dens korte ben samt brede og massive krop enestående for hunderacen. Den har løsthængende hud i ansigtet, som falder i folder. Øjnene er mørke og ørerne er små og tynde. Kæben er kraftig med hængende overlæbe. Og så har den et udpræget underbid.

Engelsk bulldog er 31-40 cm høj og vejer 22-25 kg.

Pelsen er korthåret og glat. Den fås i mange forskellige farvekombinationer. Kræver minimal pelspleje: børstes engang imellem og skal kun bades, hvis det virkelig er nødvendigt. Tør folderne i ansigtet med en fugtig klud hver dag.

På grund af snudens udformning lider engelsk bulldog ofte af vejrtrækningsproblemer. Ligeledes tilbøjelig til at lide af øjenproblemer og så trives den ikke i stærk varme eller kulde. Engelsk bulldog kan også lide af hudproblemer, hofte- og knæproblemer. Gennemsnitlig levealder er 8 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Venlig og blid
 • Pelsen er let at holde
 • Ikke aggressiv
 • Behøver ikke meget motion og er derfor velegnet til ældre og handicappede
 • Fremragende familiehund
 • Savler og snorker

Har du en Engelsk Bulldog? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Engelsk Bulldog”

 1. Kamp hunden godt færdes katte og andre dyr uden det er et problem?

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 12.000 kr

  De smukkeste OEB hvalpe med stamtavle, er klar til at flytte hjemmefra i uge 24, begge forældre har super mildt temperament og er sygdomsfrie i linierne. Hvalpene er søde og milde ...

 • 16.000 kr

  OBS! *Vintage ® English Bulldog* Ren race – med stamtavle og sundhedsbog. Biver er en skøn, glad og kastreret hanhund på 2,5 år, han er vant til børn, hunde og katte i ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper