Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dværgschnauzer

Dværgschnauzeren er en miniature udgave af mellemschnauzeren og riesenschnauzeren. Det er en lille og kærlig hund, som har et firskårent udtryk. Den egner sig godt som familiehund, men har et bestemt temperament. Det er en af de mest populære hunderacer på verdensplan. Selvom det er en formindskning af andre schnauzerracer har den ingen dværgagtige træk, såsom hvælvet skalle eller korte ben.

Adfærd og væremåde
Dværgschnauzeren er en livlig og særdeles aktiv familiehund. Den er ligeledes glad og legesyg og elsker at tilbringe tid sammen med dens ejere. Det er vigtigt at ejeren er rolig, men bestemt over for dværgschnauzeren, da den ellers vil dominere. Dværgschnauzeren kræver en del motion. De trives både i lejlighed og i mere landlige omgivelser, hvor den kan løbe frit. De kan sagtens omgås andre hunde, hvis de bliver socialiseret tidligt.

Hunderacens historie
Dværgschnauzeren stammer fra Tyskland, hvor den blev fremavlet i slutningen af 1800-tallet til at holde rottebestanden på bondegårde nede. På trods af dens firskårne udtryk er dværgschnauzeren ikke relateret til terrier. I stedet mener man, at den er krydset med pudler og affenpinscher.

Udseende, pelspleje og helbred
Dværgschnauzeren er en lille, men meget robust hund. Kroppen er nærmest firkantet med et rektangulært hoved. Øjnene er små og mørkebrune, mens snuden er sort.

Dværgschnauzeren er 30-36 cm høj og vejer 5-9 kg.

Pelsen er ruhåret og har to lag, hvoraf den yderste dækpels skal trimmes flere gange årligt. Regelmæssig børstning er ligeledes nødvendig. Pelsen skal trimmes således, at kun skægget, øjenbryn og håret på benene er langt. Dværgschnauzeren kan man som den eneste schnauzerrace få i fire forskellige farver.

Dværgschnauzeren er en sund hunderace, men er tilbøjelig til at lide af leversygdomme, nyresten, hudproblemer og cyster. Den tager hurtigt på i vægt, så det er vigtigt ikke at overfodre.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • Kræver dagligt lange gåture
  • Særdeles velegnet som familiehund
  • Fælder næsten ikke
  • Vigtigt at socialisere den med andre hunde og mennesker
  • Opfinder gerne selv lege, hvis de keder sig
  • Yderst opmærksom hunderace

Har du en Dværgschnauzer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper