Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dværgpinscher

Dværgpinscheren er en mini udgave af den tyske pinscher. Dens ydre minder meget om en Dobermanns, men disse to racer er ikke beslægtede. Dværgpinscheren er en livlig hund, som passer fint til en aktiv familie. Selvom den er lille er den stolt og modig. Den kan bo i en lejlighed, og den er meget aktiv indendørs.

Adfærd og væremåde
Dværgpinscheren er en lille og munter hund. Samtidig er det en intelligent hund, som er velegnet til lydighedstræning. På trods af størrelsen er det vigtigt at give den en konsekvent og bestemt opdragelse, så den ved, hvem der bestemmer. Såfremt dette ikke efterleves vil den begynde at gø meget, blive ustyrlig og muligvis udvise aggressiv adfærd over for andre hunde.

Det er vigtigt at socialisere denne race, mens den er hvalp. Derfor er det en god ide at gå til hvalpetræning med den. Det er en meget intelligent race, som lærer nye kommandoer utroligt hurtigt. Den er ikke god til mindre børn, hvor leg ofte kan blive for voldsom. Racen har desuden en tendens til at tygge på små ting, som så kan gå i stykker og sætte sig fast i halsen på den. Dværgpinscheren er desuden en vagtsom race, som gør, hvis de opfanger noget mistænkeligt.

Hunderacens historie
Dværgpinscheren stammer fra Tyskland. Selvom om dens ydre minder om en Dobermanns er disse to racer ikke beslægtede. I stedet er dværgpincheren en miniudgave af den noget større tyske pinscher. Det var oprindeligt de små hvalpe fra den tyske pinscher, som man avlede videre på. Senere blev den krydset med gravhunden og italiensk mynde. Den blev brugt på gårde til at holde rottebestanden nede.

I dag er det en familiehund, som egner sig godt til lydighedstræning, agility og som vagthund

Udseende, pelspleje og helbred
Dværgpincheren er en lille hund med meget store opretstående V-formede ører. Den er firkantet og velproportioneret. Snudepartiet er langt og spidst. Snuden er sort. Benene er lige og poterne er næsten kattelignende i facon. Øjnene er ovale og mørke.

Dværgpinscheren er 25-30 cm og vejer 4-5 kg.

Pelsen er glat og blank. Den er tætliggende og kræver kun minimal pleje. En børstning en gang imellem er tilstrækkeligt. Pelsfarven kan variere og enten være ensfarvet, black-and-tan, chocolate-and-tan eller blue-and-tan. Det er generelt en sund race. Forventet levealder er 15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En munter og livlig hund
 • Velegnet som vagthund og forskellige slags lydighedstræning
 • Meget aktive indendørs
 • Loyal over for sin ejer
 • Tygger gerne i ting

Har du en Dværgpinscher? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper