Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dunker Støver

Egenskaber: , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Dunker Støver er en norsk jagthund, som blev opdrættet af Wilhelm Dunker i begyndelsen af 1800-tallet med henblik på at jage bl.a. hare i det norske terræn.

Adfærd og væremåde
En Dunker Støver er en selvstændig og robust jagthund med et roligt temperament. Dunker Støver har et stærkt jagtinstinkt og har brug for meget motion og aktivering for at trives. Dunker Støver er ikke god til nybegyndere men passer godt ind i den aktive familie.

Dunker Støver er en drivende jagthund, som primært bruges til jagt på f.eks. hare og ræv. En Dunker Støver har stor udholdenhed og en god næse.

Hunderacens historie
Dunker Støver er opkaldt efter Kaptajn Wilhelm Dunker, som i begyndelsen af 1800-tallet krydsede forskellige Støver racer. Tilbage i 1902 blev den norske ”Specialklub for norske harehunde” stiftet. Samme år blev harehundene opdelt i to hovedgrupper, som vi i dag kender som Dunker og Hygenhund.

I den store gruppe af Dunker hunde indgik en række lokale harehunde racer fra forskellige dele af Norge. Derfor er avlsgrundlaget bredt . Igennem anden Verdenskrig faldt efterspørgslen på Dunker hvalpe, men efter krigen steg efterspørgslen igen og avlerne fik travlt frem til 1970’erne hvor efterspørgslen dykkede igen.

Igennem de seneste år har avlsrådet for Dunker indgået et samarbejde med Norsk Kennel Klub om at blande Dunker med Hamiltonstøver, Hygenhund og Finsk Støver for at bidrage til et større genmateriale i hunderacen og undgå genetiske defekter.

Udseende, pelspleje og helbred
En Dunker Støver er en mellemstor nærmest rektangulær hunderace, som skal være stærk men ikke for tung. Ørene sider højt på hundens hoved og hænger nedad. Pelsen er strid og mellemkort. Pelsfarven er gerne sort, brun eller grå med hvide aftegninger.

Højden på hunden er typisk mellem 47 og 55 cm. og en Dunker vejer mellem 20 og 25 kg. Levealderen forventes til omkring 10 til 12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • Dunker støver har brug for meget motion og har et stærkt jagtinstinkt
 • Hunderacen egner sig ikke så godt til nybegyndere
 • Dunker støver passer bedst ind i den aktive familie
 • Kræver ikke meget pelspleje
 • En Dunker er robust og selvstændig
 • Dunker Støver er en drivende jagthund

Har du en Dunker Støver? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper