Drever

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En Drever er en lille lavbenet jagthund, som også egner sig godt som familiehund. Den vil endda trives fint i en lejlighed. Det er en svensk hunderace, som er identisk med den danske strellufstøver. Sidstnævnte er dog ikke internationalt anerkendt som race.

Adfærd og væremåde
Dreveren er en venlig og rolig hund, som elsker at gå på jagt. Den er meget udholdende og ynder at arbejde i lang tid. Dens gode lugtesans er medvirkende til, at hunden er dygtig til at opspore vildt. De korte ben gør dog samtidig, at den er langsommere end de store støvere.

En drever er også velegnet som familiehund. Dens rolige temperament gør, at den er særdeles god til børn. Den gør sjældent, når den er indendørs, hvilket vil sige, at den ikke er velegnet som vagthund.

Den er på ingen måder aggressiv, hvilket skyldes, at den ikke er avlet til at dræbe, men blot til at opspore vildt. En drever elsker at anvende sin lugtesans og forfølge et spor, så det er en god ide at holde den i snor på gåturene.

Hunderacens historie
I Danmark bruger vi både betegnelsen strellufstøver og drever om denne hunderace. Begge navne er korrekte, men det er kun drever, der er anerkendt som race af FCI.

Dreveren er en svensk race, som man mener er en krydsning af forskellige tyske støvere. Den svenske kennelklub anerkendte racen i 1947. Sidenhen er interessen for racen dalet og i dag er det en sjælden race, som hovedsageligt ses i Danmark og Sverige.

Dreveren blev fremavlet til jagt på både harer, ræve og rådyr. Den udmærker sig ved sin fremragende lugtesans og stor udholdenhed.

Udseende, pelspleje og helbred

Dreverens tydeligste karakteristika er dens små korte ben og den lange krop. Hovedet er stort og aflangt og ørerne er lange, brede og hænger ned. Benene er lige og ryggen lang og lige. Øjnene er klare og mørkebrune. De er ligeledes meget udtryksfulde og giver hunden et venligt udtryk.

Halen er lang og bæres hængende og ofte logrende.

En drever er 30-38 cm og vejer 14-16 kg.

Pelsen er kort og tæt. Den ligger fladt til kroppen og kræver kun minimal pleje. Dreveren fælder gennemsnitligt og bør børstes en gang imellem. Det er generelt set en sund hunderace.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • En god jagthund.
 • God til børn.
 • Venlig og rolig.
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får rigeligt med motion dagligt.
 • Gør sjældent.
 • Ikke velegnet som vagthund.

Har du en Drever? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  Måske bedre kendt som en bomuldshund. En Coton de tulear er en allergivenlig lille hund, som lige siden at den kom til Danmark i starten af 1990′erne har været populær ...

 • 4.999 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på  cotondetulear1987@gmail.com  

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper