Drentsche Patrijshond

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Drentsche Patrijshond er en jagthund fra den hollandske provins Drenthe. Hunderacen er yderst velfungerende til alt slags jagt både på mark og i vand. Den er desuden en værdsat familiehund, som er god til at omgås børn. Racen har en blid karakter, som bevirker, at den ikke må trænes for hårdt.

Adfærd og væremåde
Drentsche Patrijshond er ideel til jagt i afvekslende terræn. Den jager ”uden gevær,” fordi den holder kontakt med jægeren, som er en evne, der synes at være medfødt i hunderacen. Når de søger, vil de ofte bevæge halen i en cirkel, når de får fært af vildtet. Når den er nær sit bytte, vil den vente på, at jægeren kommer nærmere, hvis det tager for lang tid, vil den vende sig om og se tilbage efter sin ejer.

Den er meget dygtig til at tilpasse sig, hvilket bevirker, at den kan jage al slags vildt på mark og i vand. Racen er desuden dygtig som apportør og som schweisshund. Eftersom disse egenskaber er medfødte, behøver den kun lidt træning.

Hunden har en blid karakter, hvilket medfører, at den ikke må trænes for hårdt. Der er tale om en hund, som både er loyal og intelligent, og hvis man træner og opdrager den godt, vil man få en højt værdsat familiehund og en dygtig jagtpartner. Den knytter sig meget til sine familiemedlemmer og vil være loyal og nem at omgås, hvilket også gør den god til børn.

Det er en hund, som er gladest, når den følges med sin jæger og elsker at være i skove og større områder. Den kan dog også tilfredsstilles med en tur i parken. Selv om den ofte vil lægge sig i sin kurv hjemme, må man ikke tage fejl af dette, som om det er en doven hund. Racen har brug for motion og vil ikke trives, hvis den ikke bliver ordentligt motioneret.

Hunderacens historie
Drentsche Patrijshond blev udviklet i det 16. århundrede. Den havde base i Spioenen (også kaldet Spanjoelen), som fandtes i Frankrig og Spanien. Hollænderne kaldte dem for Agerhønsehunde. I det østlige Holland holdt man disse hunde rene og krydsede dem ikke med udenlandske racer, som ellers var tilfældet andre steder. Racen blev anerkendt i Den Hollandske Kennelklub i 1943, hvor den modtog stor støtte fra Baronesse Van Hardenbroek. Racen er beslægtet med bl.a. Kleiner Münsterländer og Epagneul Francais. I 1948 fik den sin egen specialklub i form af den hollandske forening ”De Drentsche Patrishond.”

Udseende, pelspleje og helbred
Drentsche Patrijshond er en velproportioneret hund. Når man ser på den, vil man lægge mærke til, at dens krop udstråler styrke og besidder evnen til at kunne komme op i fart, hvilket gør den til en ideel jagthund. Næsepartiet er kileformet, og den har ikke hængende læber. Kroppen er længere end højden på hunden, som normalt ligger mellem 55-63 cm. Pelsen er ikke langhåret, selvom ørerne og den rigelige pels på bl.a. hals, bryst, ben og hale kan give det indtryk.

Hunden er hvid med brune eller orange markeringer. Det mest normale er, at den er hvid med store brune pletter.

Racen har mulighed for at udvikle PRA, som er en øjensygdom.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Er en dygtig jagthund
 • Kan bruges til alsidig jagt
 • Er en værdsat familiehund
 • Hunderacen er god med børn
 • Er lærenem og loyal

Har du en Drentsche Patrijshond? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  Måske bedre kendt som en bomuldshund. En Coton de tulear er en allergivenlig lille hund, som lige siden at den kom til Danmark i starten af 1990′erne har været populær ...

 • 4.999 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på  cotondetulear1987@gmail.com  

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper