Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux også kaldet Dogge Bordeaux eller Fransk Mastiff er en af de ældste franske hunderacer. Deogue De Bordeaux er en meget kraftfuld hund med en muskuløs krop. Hunderacen har været brugt til meget alsidige formål så som at trække tunge genstande, passe på besætninger af kvæg eller være vagthund på europæiske slotte.

Adfærd og væremåde
En Dogue De Bordeaux er en stille, rolig og afslappet hund, men kan sagtens vågne op til dåd hvis det er påkrævet. En Dogge Bordeaux kan være overraskende atletisk i sin udfoldelse trods sin store størrelse. En Fransk Mastiff er ikke det bedste valg til at bo i lejlighed både på grund af hundens størrelse og fordi hunderacen har brug for en del daglig motion for at trives. En Dogue De Bordeaux er en meget social hund, som elsker at være sammen med sin familie og trives bedst med meget social kontakt. En Dogge Bordeaux kan være stædig og det kræver derfor en ekstra indsats at træne hunden. Tidlig socialisering er nødvendig for at undgå aggression senere mod fremmede mennesker og hunde.

Hunderacens historie
Dogue De Bordeaux er en af de ældste franske hunderacer og kan føres helt tilbage til 1400-tallet. Hunderacen menes at stamme fra området i Sydfrankrig når byen Bordeaux som også indgår i hundens navn. Fransk Mastiff er en arbejdshund, som blev brugt både som vagthund rundt omkring på de franske slotte og til at passe på besætninger af dyr samt trække tunge genstande.

Udseende, pelspleje og helbred
En Dogge Bordeaux vejer typisk mellem 57 og 68 kg og har en højde mellem 58 til 69 cm. Hunderacen har en kort og blød pels, som ikke kræver den store pelspleje. Pelsfarven er fawn (lys brun) og mindre aftegninger af hvidt er tilladt på bryst og poter. En Dogue De Bordeaux’s kraftfulde udseende bør komme mest fra bredde og muskler mere end højde. Det massive hoved er et vigtigt karaktertræk for hunderacen, som siges at have det største hoved i proportion til resten af kroppen. En Dogge De Bordeaux har en gennemsnitlig levetid på mellem 9 og 12 år. En Dogue De Bordeaux får gennemsnitligt omkring 8 hvalpe i et kuld. Hunderacen kan have problemer med vejrtrækningen grundet hovedets form.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En Dogue De Bordeaux har et talent for at snorke og savle
 • Hunderacen har kun behov for meget minimal pelspleje med sin korte pels
 • Er rolig, stille og gøer ikke meget indendørs (som voksen)
 • Har brug for moderate mængder motion
 • Er en fremragende vagthund
 • Hunderacen har behov for tidlig socialisering for at undgå aggression senere
 • Dogge Bordeaux er viljestærk og kan være stædig

Har du en Dogue de Bordeaux? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 13.000 kr

  Super lækre og dejlige Dogue de Bordeaux hvalpe sælges. Vi er så heldige at vores tæve fik 13 hvalp den 13-10-2016, 7 tæver og 6 hanner. Mor: Siem Blair The Queen Bee. HD: A AD: 0 Far: Grimm ...

 • 12.000 kr

  Dogue de Bordeaux, flere hvalpe, 4 uger , m. DKK stamtavle, salgsklar 26/03/2015 Dogue de Bordeaux- dejlige hvalpe til salg. Far: Amazonite Mucho Mambo HD:A, ED:0( Danish, Norwegian, Swedish Champion, Norwegian Winner ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper