Dogo Argentino

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:

Vurder denne hunderace:
Dogo Argentino Gennemsnit: 4.3/5 (3 stemmer)

Dogo argentino kaldes også argentinsk mastiff og er en stor og muskuløs race. Den anvendes til jagt på både vildsvin og puma. Det er en intelligent race, som kræver en del træning. Dogo argentino er ikke velegnet til førstegangsejere.

Adfærd og væremåde
Dogo argentino udviser mod og dominans. Alligevel er den let at opdrage, hvis man er positiv og konsekvent i sin træning. Det er vigtigt at Dogo argentino har bestemte regler den skal følge.

Og træning og socialisering af hunden skal påbegyndes i en meget tidlig alder. I særtilfælde kan hunden udvise aggressiv adfærd over for andre hunde. Det er dog sjældent, at en Dogo Argentino fremprovokerer et angreb.

Dogo argentino fungerer fint sammen med børn, såfremt de er vokset op sammen. Det er en loyal og venlig hund, som vil beskytte sin familie. Den er altså velegnet som vagthund. Dogo argentino kræver meget fysisk og mental træning for at trives. Den kræver ligeledes en del plads og det anbefales, at man ikke holder to hanner under samme tag.

Hunderacens historie

Dogo Argentino stammer, som navnet antyder, fra Argentina. Det var en argentinsk læge som fremavlede racen, fordi han ønskede en stærk og stabil kamphund. Han krydsede blandt andet Irsk ulvehund, pointer, grand danois, dogue de bordeaux, boxer, spansk mastiff, bulldog og bull terrier.

Resultatet blev dogo argentino, som desuden viste sig at være en fremragende jagthund med stor udholdenhed.

Udseende, pelspleje og helbred

Dogo argentino har ved første øjekast et lidt dystert udseende. Dette skyldes det store massive hoved med de små mørke øjne. Brystet er dybt og bredt. Halsen er meget muskuløs og har løstsiddende hud. Halen er tyk og lang. Benene er lige og muskuløse. Snudepartiet er bredt og snuden er sort.

Dogo argentino vejer 42-45 kg og er 60-65 cm høj.

Pelsen er kort og glat. Dogo argentino har kun et lag pels. Racestandarden foreskriver, at pelsfarven skal være helt hvid. Enkelte hunde kan have en sort markering i ansigtet. Det er dog kun accepteret i Argentina.

Pelsplejen er minimal, idet den kun kræver en gennembørstning en gang imellem. Dogo argentino kan lide af døvhed på det ene eller begge ører.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • Ikke velegnet til førstegangsejere.
 • Kræver meget motion og mental stimulering.
 • God til børn.
 • Meget loyal over for sin familie.
 • Kan lide af døvhed.

Har du en Dogo Argentino? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper