Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dobermann

Dobermann er en stor hund, som stammer fra Tyskland. Selvom den blev opdrættet til at agere vagthund kan den sagtens fungere som familiehund ved konsekvent opdragelse. Det er en kærlig og glad hund, som besidder en høj intelligens. Dobermann bliver ofte anvendt som politi- og redningshund.

Adfærd og væremåde
Dobermann er med sin beskyttende adfærd den ideelle vagthund, men den er samtidig glad og venlig. Dens høje intelligens gør, at de er velegnede som brugshunde og de besidder en stor vilje til at samarbejde. De er nemme at træne, men kræver en korrekt og bestemt behandling. Dobermann er karakterfast og modig og de viser sjældent aggressiv adfærd over for deres ejere.

Hunderacens historie
Dobermann blev i 1800-tallet fremavlet af en tysk skatteopkræver ved navn Louis Dobermann. Han havde brug for en vagtsom og beskyttende hund, som samtidig skulle være frygtløs og modig. Derfor fremavlede han Dobermann’en. Præcis hvilke racer han anvendte er ikke dokumenteret. Det skarpe og aggressive temperament som den tidlige Dobermann besad er i dag fjernet fra racen. Og den er nu en dejlig og rolig familiehund.

Udseende, pelspleje og helbred
Dobermann er en stor, muskuløs og velproportioneret hund. Hovedet er smalt og kileformet med en ofte sort snude – afhænger af pelsens farve. Ørerne er små, højt ansætte og hænger ned. Benene er kraftige og lige med korte, hvælvede poter.

Doberman er 68-72 cm høj og vejer 40-45 kg.

Pelsen er blank, sort og glat med yderst karakteristiske lysebrune aftegninger på ben, bryst og hoved. Den har ingen underuld og kræver kun minimal pelspleje. I koldt og vinterligt vejr er det en fordel at give den et dækken på, hvis den skal være ude i længere tid.

Dobermann kan lide af en række helbredsmæssige problemer, heriblandt hofteledsdysplasi. Gennemsnitlig levealder er 9,5 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Glimrende vagthund
 • Fungerer fint som familiehund og er god mod børn
 • Kræver en vis mængde aktivering og træning
 • Trives som familiens midtpunkt
 • Bryder sig ikke om koldt vejr
 • Legesyge

Har du en Dobermann? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper