Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hunderacen ved navn deutsch stichelhaar, som rent faktisk er den danske betegnelse, er en sjælden race. Det er en udpræget jagt- og udehund, som ikke er den typiske familiehund. Det er en mellemstor race, som af udseende minder meget om ruhåret hønsehund. Deutsch stichelhaar er en af de ældste tyske jagthunderacer.

Adfærd og væremåde
Deutsch stichelhaar er en udpræget jagthund, som kræver meget motion og tidlig træning. Faktisk kan man risikere, at hunden kun vil adlyde ordrer fra en bestemt person. Den kan være meget dominerende, hvorfor tidlig socialisering ligeledes er vigtig.

Desuden ses aggressiv adfærd over for andre hunde og kæledyr også hos racen, hvis den ikke er socialiseret fra start. Og en af grundene til, at racen ikke er blevet så populær skyldes, at den kan finde på at bide fra sig.

En velafbalanceret og tidligt socialiseret hund vil sagtens kunne trives i en familie. Den er god til børn, så længe de er vokset op sammen. Deutsch stichelhaar egner sig ikke til at bo i en lejlighed. Den har behov for at kunne løbe frit, da den er fuld af energi.

Hunderacens historie
Deutsch stichelhaar menes at være den ældste tyske stående jagthunderace. Man mener ligeledes, at den stammer fra regionen omkring Frankfurt am Main. Den kan spores tilbage til det 19. århundrede.

Racen opstod ved at krydse griffon hunde og andre stående jagthunderacer. Den blev fremavlet til at jage og apportere i skove, på marker og i vand. Deutsch stichelhaar er enestående dygtig til at apportere fasaner, ænder og snepper. Racen har dog også evner til at jage meget større vildt, såsom vildsvin. I dag er det en meget sjælden race.

Udseende, pelspleje og helbred

Deutsch stichelhaar er en ruhåret mellemstor hund, som minder om andre stående jagthunde f.eks. ruhåret hønsehund. Det er en robust race, med et muskuløst udtryk. Hovedet er bredt, men velproportioneret i forhold til resten af kroppen.

Ørerne er trekantede og hænger ned. Ryggen er lige og stærk. Halen er lang og let buet. Øjnene er ovale og brune.

Deutsch stichelhaar er 60-70 cm og vejer 25-30 kg.

Pelsen er ruhåret og mellemlang. Stride pelshår står oprejst henover nederste del af ryggen. Pelsen er vand- og vejrafvisende. Længere hår i ansigtet giver hunden skæg og øjenbryn. Pelsen kan være brun med hvide markeringer og have flere forskellige nuancer.

Takket være pelsens ru overflade kræver den blot gennembørstning engang imellem. Det er generelt set en sund race, men da det er en vandhund kan den lide af infektioner i ørerne. Forventet levealder er 12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • Jagthund, som kræver meget motion.
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed.
 • Kan være aggressive over for andre hunde.
 • Skal vænnes til samvær med børn.
 • Adlyder kun en enkelt person.
 • Fuld af energi.

Har du en Deutsch Stichelhaar? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper