Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:

Egenskaber: , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Dansk Spids er en af fire helt danske hunderacer. Dansk Spids har rødder helt tilbage i 1700-tallets Danmark. Hunderacen blev benyttet til at passe på gården og familien. Dansk Spids har en hvid mellemlang pels med et flot og naturligt udseende.

Adfærd og væremåde
Dansk Spids er en god familiehund som værner om sin familie. Dansk Spids kan godt være lidt mistroisk overfor fremmede, og det er derfor godt med tidlig socialisering med andre mennesker og hunde. Hunderacen er lærenem og ses derfor relativt ofte brugt til til lydigheds- og agillitykonkurrencer.

Hunderacens historie
Dansk Spids har været kendt under flere forskellig navne f.eks. Grønlænderspids, Samojedspids og Ulvespids. Dansk Spids har oprindelse helt tilbage til 1700-tallet hvor den bl.a. ses afbilledet i kunsten. Tilbage i tiden blev Dansk Spids brugt til at passe på gården og familien. I dag er Dansk Spids en dejlig og godmodig familiehund.

Udseende, pelspleje og helbred
Dansk Spids har en hvid pels, der kan blive mørkere med alderen. Hunden har en mellemlang pels med en tyk hale, der bæres bøjet ind over ryggen. Pelsen på ansigtet og på benene er korthåret men der er faner af langt hår på bagsiden af hundens ben. Øjenfarven er brun og snuden er som regel også brun.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Dansk Spids har godt af at få en hel del motion
 • Kan være beskyttende overfor sin familie og tidlig socialisering er derfor anbefalelsesværdig
 • Dansk Spids er en lærenem hund der gør sig godt i lydigheds- og agility
 • En god familiehund, der dog fælder en del

 

Har du en Dansk Spids? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Dansk Spids”

 1. Som ejer af racen, vil jeg godt tilføje et par ting.
  Racen har været brugt til at hyrde børn, når forældrene var i marken eller som selvskabshunde. De er fremavlet til at være en meget rolig hund med en god situationsfornemmelse. De elsker at lege med børn – og er den bamsehund, som de ser ud til at være. Bliver børnene for meget og gør noget ned den, som de ikke skal – så sætter vores sig ned foran barnet, kikker på dem og siger VOW! Så leger de igen. Alle kan komme og gå som de vil. De har ingen aggressiv adfærd, men er opmærksom. Personer den kender får en altid en fanfare, når de kommer igen, hvor den siger Ro-ro-ro-ro og så skal der krammes. Nogen kan godt opfatte det som en knurren, første gang de høre det.
  Det er en hund, som er tryghedsnarkoman. Skal helst sove i kurven, helt op af vores seng. Ligge ved ens fødder, når man ser tv – eller skal lige op og ligge ved en, som en kat. Ja, der ser lidt tåbeligt ud med en 20 kg hund, som vil op og krammes. Men, sådan er det bare. Den vil gerne med over alt og er en nem hund at have med. Leger gerne med alle andre hunde. Er altid glad, men har lidt katte sind – ”jeg er sgu min egen”. Hundegård er no-go, verdens størst ”straf” er at blive sat 10 sekunder på den anden side af en dør!
  Man må ikke skælde dem ud m.m., da de er meget følsomme, det er en Spids! Vejen til alt er samarbejde. De er nemme at lære noget, da de er med på, at nu skal vi lære noget! Rigtig mange ord forstås også i kombinationer. Hvem, gå tur med og hvor. Vores gør aldrig noget den ikke må. Det er ikke en hund man skal gå og rette på hele tiden eller ”diskuterer” med om, hvem der bestemmer.
  Vedr. pæls så fælder de 2 gange om året, hvor det står totalt på i 14 dage. Er man hurtig med børsten et par gange, så kan man nærmest rykke det af med børsterne, til under og over pæls. Ellers en børste hver 14 dag. Pelsen er selvrensende, og de set normale ud igen ca. 30 min efter en tur ud over en pløjemark + en stor bunke jord. Udover i fældningsperioden har vi ikke løse hundehår i huset eller på tøj etc.
  Racen er ikke ”officiel” som sådan, der er oprindeligt en jysk husmandshund med et formål. De er ofte blevet blandet med samojedehund pga. pæls. I nordren findes andre lignende hunderacer, som islandsk fårehund, svensk lapphund, finsk lapphund, norsk buhund, svensk hvid elghund m.f. De har altså ikke noget med slædehunde at gøre, selv om de ser sådan ud.
  De har ry for sarte maver. Løsningen er ingen hundemad, med normal menneskekost. Racen har siden stenalderen levet af rester – og ikke tørfoder etc. De bliver ikke påtrængende af menneskemad.

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper