Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dandie Dinmont Terrier

Dandie dinmont terrieren er en af de ældste terrierracer. Den har et særpræget udseende med sin lange krop og korte ben. Det er en venlig og charmerende familiehund, som især er god til lidt ældre børn. Dandie dinmont terrieren var den første terrier med selvstændigt navn. Før kaldte man alle hunde af terriertypen for terrier.

Adfærd og væremåde
Dandie dinmont er en selvstændig og kærlig familiehund. Den egner sig ligeledes fint som vagthund, men det er vigtigt, at den får besked på at stoppe med at gø forholdsvis hurtigt. Desuden kræver den en blid, men bestemt opdragelse. Den skal hurtigt lære, hvem der bestemmer i hjemmet. Ellers vil den forsøge at tage styring og udvise uønsket adfærd.

Dandie dinmont er oprindelig en jagthund og bør derfor ikke være alene med små kæledyr såsom hamster, kanin eller marsvin. Den kan godt vænnes til katte, såfremt man sørger for socialisering mens den er hvalp. Den elsker at grave huller i haven. Dandie dinmont kræver ikke meget motion, men bør luftes dagligt og nyder også leg uden snor.

Hunderacens historie
Dandie dinmont terrieren stammer fra grænselandet mellem England og Skotland. Det er dog ikke herfra den har fået sit navn. Det er derimod efter en fiktiv person fra Sir Walter Scotts roman Stjernestyderen. Populariteten omkring racen voksede efter romanens udgivelse og den første terrierrace blev herefter navngivet Dandie Dinmont. Hidtil blev alle hunde af terriertypen kaldt terrier.

Det er usikkert, hvilke racer der indgår i udviklingen af dandie dinmont. Man mener dog, at bedlington terrieren og dandie dinmont er tæt beslægtede. Desuden er der nogle, der mener, at der også er gravhund indblandet på et tidspunkt.

Udseende, pelspleje og helbred
Dandie dinmont terrieren er en lille lavbenet hund med en lang krop. Øjnene er store og mørke. Ørerne hænger ned langs siden af hovedet. Snuden er sort. Forbenene er kortere end bagbenene. Halen er kort og buet som en krumsabel.

Dandie dinmont terrieren er 20-28 cm og vejer 8-11kg.

Pelsen har to lag, hvoraf yderste lag føles ruhåret og underulden er blød. Den kræver regelmæssig børstning og skal trimmes let flere gange årligt. Farvebetegnelse for pelsen er enten ’pepper’ eller ’mustard’ – blåsort eller rødlig brun. Dandie dinmont er en sund hunderace. Dog kan den lide af rygproblemer på grund af sin lange ryg. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kærlig og legesyg
 • Velegnet som familiehund/li>
 • Sjælden hunderace/li>
 • Kræver ikke meget motion/li>
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den bliver luftet dagligt/li>

Har du en Dandie Dinmont Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 10.500 kr

  Allergivenlige og kærlige hundehvalpe sælges. Det er stueopdræt, de færdes inde og ude, er vant til dagligdagslyde og kat. 1 han og 2 tæver. Hvalpene vil være dyrlægetjekket, vaccineret, behandlet ...

 • 4.500 kr

  De har vaccineret 8 uger, chippet sundhedschekket reg i dk hunderegister fået ormekur og lopoekur Halsbånd og mad medfølger . nteresseret kontakt kun seriøs henvendelser tak kontakt  ( cotonpups1987@gmail.com )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper