Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Dalmatiner

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Hunderacen Dalmatiner er måske mest kendt fra Disney filmen ”101 Dalmatinere”, hvor den onde skurk vil lave de små nuttede hundehvalpe om til en pelsfrakke på grund af hunderacens flotte hvide pels med sorte pletter. Dette plettede udseende er unikt for Dalmantiner, da ingen anden fuldblods hunderace har en pels, der er plettet på samme måde.

Dalmatineren har en velbygget fysik
Dalmatineren er en middelstor og atletisk bygget hund med kort pels. Pelsen er altid hvid og har enten sorte eller brune pletter. Øjnene er middelstore og runde. Hos sortplettede Dalmantinere er øjnene mørke og hos brunplettede hunde ravgule. Ørene er middelstore, sidder højt på hundens hoved og bæres hængende. Halen er middellang og bæres hængende. Pelsen er kort, tæt, glat og glansfuld. Hanhunde er ca. 55 til 61 cm høje ved skulderen og hunhunde ca. 50 til 58 cm.

Dalmatineren har en lang kulturel historie
Dalmatineren er en hunderace hvis oprindelse er bredt diskuteret. De fleste mener dog, at Dalmatineren stammer fra en region i det sydlige Kroatien kaldet Dalmatien (Dalmatia). Dalmantineren er helt sikkert en hund med en meget lang og stolt historie, som hunderacen er kommet igennem uden væsentlige ændringer. Malerier af hunde, der ligner Dalmantinere, der løber ved siden af en stridsvogn er blevet fundet i Egyptiske gravkamre. Det spanske Santa Maria Novella kapel i Florence (Italien) har et fresco maleri fra 1360, der viser en plettet hund, der ligner en moderne Dalmantiner. De første referencer til hunderacens nuværende navn Dalmatiner ses i midten af 1800-tallet.

Dalmatineren løste mange opgaver i fortiden
Dalmantinere blev historisk brugt til vidt forskellige opgaver. Krigshunde, der passede på Dalmatia’s grænser (Dalmantinere har et stærkt vagthundeinstinkt, selvom de er venlige og loyale overfor folk de kender og stoler på er de tit vagtsomme overfor fremmede og andre hunde). Dalmantinere har også et stærkt jagtinstinkt og er blevet brugt til at jage vidt forskelligt vildt lige fra fjerkræsjagt til vildsvin. Dalmantinerens særprægede pels og intelligens har også gjort hunderacen populær som cirkushund. Dalmatinere er også kendt for deres velkendte rolle som brandhund og maskot for brandvæsenet. Dalmantinere blev også ofte brugt som vagthund for hestevogne, hvor Dalmantineren løb efter eller under vognen.

Dalmatineren er en social og aktiv hund
Som et resultat af Dalmantiner hundens historie som arbejdshund er den meget aktiv og har brug for en masse motion. Dalmantineren er en hurtig løber med god udholdenhed. Dalmantinere er energiske og legesyge af natur, hvilket gør dem meget kompatible med børnefamilier. Dalmantinere som regel også godt ud af det med heste, måske grundet Dalmantinerens historiske fortid som hestevognsvagthund. Det er dog vigtigt at Dalmantineren tidligt socialiseres med mennesker og børn som hvalp.

Velcro-hund?
Dalmantiner er meget social og følsom hund, der ikke kan lide at blive efterladt alene (Dalmantineren har fået kælenavnet velcro-hunden fordi racen ofte følger med ejeren i alle husets rum). Dalmantineren er en intelligent hund. Dalmantineren kan med sin fortid som vagthund let blive territorial, hvis den ikke hurtigt bliver vænnet af med det.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Dalmatiner bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- Mellemstor og atletisk bygget.
- Har en kort og nem pels.
- Elsker motion og udendørs aktiviteter.

- Har nemt ved at omgås andre mennekser og dyr.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- En Dalmatiner skal have meget motion for at trives.
- Kan ikke lide at være alene.
- Skal helst socialiseres tidligt, så hunden ikke bliver nervøs eller defensivt-aggresiv overfor fremmede.
- En Dalmatiner fælder en hel del hele året igennem.

Har du en Dalmatiner? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Dalmatiner”

  1. Efter ca. 30 med dalmatiner er jeg ikke enig i at de kræver masser af motion, men de kræver en del aktivering og nye oplevelser,

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

  • 6.000 kr

    har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen