Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Coton de Tulear (Bomuldshund)

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:

Vurder denne hunderace:
Coton de Tulear (Bomuldshund) Gennemsnit: 4.8/5 (101 stemmer)

Coton de Tulear er en hunderace, som oprindeligt stammer fra havnebyen Tulear i Madagaskar ved Afrikas kyst. Coton de Tulear er en lille hvid hund med en blød og vatagtig pels, der har skaffet den øgenavnet Bomuldshund. Hunden var ofte skibshund. Coton de Tulear hører til i bichon-gruppen, der blev udbredt til mange kontinenter af det spanske imperium i 1300-tallet. Coton de Tulear er en allergivenlig hund, da den ikke fælder meget eller har underuld.

Adfærd og væremåde
Coton de Tulear er en legesyg og venlig familiehund, der egner sig fremragende som familiehund. Hunderacen er også lærenem og kan faktisk også bruges til agility. Generelt er en Coton ganske stille, men den kan godt lave en del larm, hvis den bliver ophidset eller har det sjovt. Coton de Tulear elsker at møde nye mennesker og er meget udadvendt og nysgerrig. Det er nemt at træne Coton’er da de er meget ivrige efter at behage deres ejer. Cotons kommer godt ud af det med børn og andre dyr.

Hunderacens historie
Den første Coton de Tulear, eller Bomuldshunden som den også kaldes, kom første gang officielt til Danmark i 1989. Hunderacen stammer fra Madagaskar og er opkaldt efter byen Tulear og har været kendt siden 1500-tallet. Coton de Tulear er stadig Madagaskars nationalhund. Mange mener, at hunderacen er opstået som en blanding af Bichon og Malteser hunde ombord på handelsskibe i Det indiske Hav i 1500-tallet. Coton de Tulear har også haft øgenavnet “Krokodillehunden”, da man tidligere brugte dem til at advare om krokodiller. Coton de Tulear er i dag meget populær i Danmark.

Udseende, pelspleje og helbred
Coton de Tulear er en lille hund med en hvid pels, der ikke danner skæl, som ofte er årsagen til allergiske reaktioner. Coton de Tulear ses ofte i danske hjem og er en sjov og venlig familiehund. En Coton de Tulear er også kendt for at udtrykke sig med en stor variation af lyde. En Coton’s vøgt er typisk mellem 4 til 6 kg. og højden mellem 25 til 30 cm. Pelsen er blød og bomuldsagtig.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Coton de Tulear er en meget allergivenlig hund
 • Hunderacen er lærenem og udadvendt. En rigtig god familiehund
 • Hunden kræver en del pelspleje
 • Har det bedst i selskab med andre – er ikke god til at være længe alene
 • Har ikke brug for så meget motion

Har du en Coton de Tulear (Bomuldshund)? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


En kommentar til “Coton de Tulear (Bomuldshund)”

 1. Laura Vigsø siger:

  Hej,
  Jeg har haft en han bomuldshund, som bed ud efter mine småsøskende på 1 og 7 år. Er det generelt for racen, at de er sarte overfor børn, eller kunne dette være et engangstilfælde? Ville det gøre en forskel at få en hun istedet for en han?? Kunne nemlig godt tænke mig en hund igen, da jeg aldrig er kommet mig over, at vi skulle sælge min første hund. Nu er min lillesøster 3 år og meget nysgerrig og min lillebror 9 år og er er meget legesyg. Vil en bomuldshund passe ind i min familie?

  Håber i kan hjælpe:-)

Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  coton de tulear, flere hvalpe Kun seriøse henvendelser Dejlige små basser søger nyt hjem. Vokset op med masser af kærlighed, er kælne, tillidsfuldhed og elsker at lege. Racetypiske, med flotte farver og ...

 • 5.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, valpene vokser op i stuen sammen med børn og voksne. Når de rejser hjemme fra er de Sundhedstjekket hos dyrlægen,chipmærket og reg. i Danskhundereg.for henvendelser kontaktsusanatiti33@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper