Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Cocker Spaniel

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Der findes både en engelsk og en amerikansk variant af hunderacen Cocker Spaniel. I hvert land kaldes hunderacen normalt bare Cocker Spaniel uden henvisning til, om der tales om den engelske eller amerikanske variant. Cocker Spanielen blev fremavlet som jagthund.

Cocker Spanielen er en hårdfør, kompakt og velafbalanceret hund. Hunderacen er karakteristisk ved sit intelligente udtryk og agtpågivenhed. Cocker Spanielens øjne skal være mørke og dens hængende ører skal nå ned til spidsen af snuden, når de trækkes fremad. Cocker Spanielens hale er typisk afklippet i Nordamerika, og lande hvor dette er lovligt. Halen afklippes typisk ved 10-13 cm. (4-5 inches). Ved udstillingshunde afklippes halen dog typisk tættere på kroppen.

Cocker Spanielens historie som hunderace

Cocker Spaniel lignende hunde har været fundet i kunst og litteraturen i næsten 500 år. Oprindeligt blev Cocker Spaniels i England opdelt i land Spaniels og water Spaniels. Differentieringen mellem spanielerne, som ledte til de nuværende racer, blev først påbegyndt i 1800-tallet. På denne tid blev land spanielerne mere specialiserede og typerne blev inddelt efter vægt.

Cocker Spanielens temperament
Cocker Spaniels er kendte for deres venlige, trofaste, legesyge og kærlige temperament. De kan let trænes og er gode som en medium-størrelse familiehund. Cocker Spanielen knytter sig ofte tæt til en enkelt person i familien. Videnskabsfolk har i et stykke tid haft kendskab til, at der er sammenhæng mellem pelsfarve og temperament.

Denne sammenhæng skyldes formentlig farve pigmentet melanin, der er biokemisk sammenligneligt opbygget på samme måde som andre kemikalier, der har egenskab af at transmittere i hjernen. Cocker Spanielens adfærd er blevet studeret mere end nogen anden hunderace. Ifølge en undersøgelse foretaget af University of Cambridge, der involverede ca. 1.000 Cocker Spaniels over hele England, var konklusionen, at ensfarvede Cocker Spaniels var mere tilbøjelige til at være aggressive i 12 ud af 13 situationer.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Berner Sennen bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- Lille og nem størrelse, men stadig lidt atletisk bygget.
- Har en flot pels i mange forskellige farver.
- Er livlig og legesyg.

- Har et godmodigt temperament og kommer godt ud af det med andre hunde.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- Den tykke pels skal plejes en del med børstning og trimning.
- En Cocker Spaniel fælder en hel del.
- Hunderacen kan give en del hals.

Har du en Cocker Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 2.000 kr

    Blanding, Født d. 16/5 2014. Mor er Cocker spaniel/Labrador og far er Field springer spaniel/Border collie. Begge er meget kærlige hunde med gode sind, men med et stort aktivitets-behov, så ...

  • 8.000 kr

    Bella har fået hvalpeVores choco/tan tæve har fået hvalpe d.29 april, salgsklare d. 24-06-2013. Vi har fået 5 hanner, 1 black/tan og 4 choco/tan. Og 4 tæver, 1 Black/tan 2 ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper