Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Clumber Spaniel

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Clumber spaniel er en jagthund, med et blidt og kærligt sind. Den stammer oprindeligt fra Frankrig, men blev for alvor udviklet i England. Det er en rolig hund, som egner sig fint som familiehund. Den er ikke specielt aktiv, når den er udvokset. Og den har det med at savle en del på grund af dens hængende læber.

Adfærd og væremåde
Clumber spaniel er en føjelig og loyal jagthund og familiehund. Sammenlignet med andre spanieler er denne race den mest rolige og reserverede. Men den er samtidig stabil og meget kærlig over for sine ejere. Den er god til børn, andre kæledyr og katte såfremt den vokser op sammen med dem. Det er vigtigt at socialisere den, så den ikke bliver for reserveret over for fremmede.

Clumber spaniel er en intelligent race, som nyder at udføre opgaver, der behager dens ejer. Opdragelsen skal derfor være blid, men bestemt. Clumber spaniel kan også anvendes til jagt, men da det er en tung spaniel er den ikke hurtig. Til gengæld udviser den stor udholdenhed og har en fantastisk lugtesans. Og det brede snudeparti gør, at den kan apportere forskellige typer vildt.

Hunderacens historie
Clumber spaniel er en engelsk race, men den menes oprindeligt at stamme fra Frankrig. Det er uvist, hvordan racen præcist er opstået. Men en teori siger, at det var en fransk hertug, der overgav racen til hertugen af Newcastle under den franske revolution, da han var bekymret for hundenes overlevelse. I Newcastle anvendte man hundene til jagt i en stor naturpark kaldet Clumber park, hvilken racen blev opkaldt efter. Under første verdenskrig var racen tæt på at uddø, men det lykkedes dedikerede opdrættere at redde den. I dag er det dog stadig en sjælden race.

Udseende, pelspleje og helbred
Clumber spaniel har et karakteristisk udseende med sit store kraftige hoved og hængende læber. De store ører hænger ligeledes ned. Dybtliggende mørke ravfarvede øjne. Benene er korte med kraftig knoglestruktur. Halen er lang med lange hår.

Clumber spaniel er 41-51 cm og vejer 25-39 kg.

Pelsen er lang, blød og silkeagtig. Pelsfarven skal helst være hvid med lemon- eller orangefarvede aftegninger. Snudepartiet er spættet. Racen fælder meget og kræver regelmæssig børstning og trimning. Det er desuden vigtigt at holde ører og øjne rene, da disse ellers kan være præget af irritation. Clumber spaniels kan være tilbøjelige til at lide af hofteledsdysplasi, grå stær, øjenproblemer og hudirritation. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En loyal og kærlig hund
 • Mere reserveret end andre spanieler
 • Rolige indendørs
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkeligt motion
 • God til børn

Har du en Clumber Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper