Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Chinese Crested/Powder puff

Chinese crested findes i to varianter: en hårløs og en langhåret variant. Sidstnævnte kaldes chinese crested powder puff. Begge varianter kan findes i samme kuld hvalpe. Det er en sjælden race, som man ikke med sikkerhed kan sige, hvor stammer fra.

Adfærd og væremåde

Chinese crested er en kærlig og morsom lille hund, som formår at charmere de fleste. Det er en fremragende familiehund, som også er god til børn. Da den ikke har noget hår, er det dog vigtigt, at legen ikke bliver for voldsom, da hunden så let kan komme til skade.

Chinese crested knytter meget tætte bånd til sin familie og vil have svært ved at skifte hjem. Chinese crested kan være tibageholdende over for fremmede og det er derfor vigtigt at socialisere den som hvalp. Det er en intelligent race, som er velegnet til både lydighedstræning og agility.

Chinese crested kan sagtens bo i en lejlighed, såfremt den bliver luftet dagligt. Desuden er den temmelig aktiv indenfor.

Hunderacens historie

Der er tvivl tilknyttet til oprindelsen af chinese crested. Nogle mener, at racen stammer fra Mexico og er beslægtet med chihuahua. Andre mener, at det er en afrikansk race, som blev fragtet til Kina med handelsskibe. Her blev de i givet fald anvendt som rottefængere. Aztekerne brugte dem desuden som sengevarmere og til føde.

Chinese cresteds overlevelse skyldtes udelukkende to dedikerede amerikanske avlere. Stort set alle chinese crested kan spores tilbage til deres kenneler. I dag er det en sjælden race både i Kina og i resten af verden, selvom der efterhånden findes mange engagerede tilhængere.

Udseende, pelspleje og helbred

Chinese crested har et meget specielt udseende, eftersom den ikke har pels på kroppen. Derimod har den pels på ører, pande, underben og hale. Ørerne er oprejste og trekantede. Hos powderpuffen kan ørerne dog hænge ned. Snudepartiet er smalt og næsen sort/mørk. Halen er højt ansat og hænger ned.

Chinese crested er 23-30 cm og vejer max 4,5 kg.

Uanset om der er tale om en hårløs eller en powderpuff, kan den have alle farver. Både ensfarvet og flerfarvede. Racen har let ved at tage for meget på i vægt, så man skal passe på med ikke at overfodre dem.

Den hårløse chinese crested har brug for særlig pleje af huden. Den skal bades og smøres med creme og olie regelmæssigt. Chinese crested powderpuff kræver regelmæssig børstning. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

  • Hårløs og kræver hudpleje.
  • Aktiv indendørs.
  • God til børn.
  • God til agility og lydighedstræning.

Har du en Chinese Crested/Powder puff? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 6.000 kr

    3 Chinese Crested/Powder Puff hundehvalpe sælges. Salgsklare 26. maj 2018. Vi har selv haft begge forældre siden hvalp. Faderen er en true hairless Chinese Crested på 4 år. Moderen er en Powder ...

  • 4.500 kr

    jeg har 2 rigtig søde chinise crested powder puff hvalpe.hvalpene blev født den 8/1 16 hvalpene som vi fik var 5 men nu er det kun 2 til bage som mangler ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper