Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Chihuahua

Egenskaber: , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Chihuahua
Chihuahua (Chihuahueño på spansk) er den mindste hunderace i verden og er opkaldt efter delstaten med samme navn i Mexico. Hunderacen har en kompakt kropsbygning med store ører, kuglerunde øjne og en halvlang hale. Der findes både en korthåret og en langhåret variant. Chihuahuaen er en typisk selskabshund og ses ofte på armen af diverse kvindelige kendisser i Hollywood.

Hunderacens historie
Racens historie er svær at følge og er hovedsageligt baseret på spekulation. Der er dog enighed om, at racen er en oldgammel hunderace, som stammer fra Mexico og har rødder længere tilbage end nogen anden latinamerikansk hunderace.

Den mest udbredte og populære teori om racens oprindelse er, at Chihuahuaen nedstammer fra hunderacen Techichi, som var en skødehund, som var populær iblandt Toltec folket. Teorien mener, at den moderne Chihuahua fremkom ved en blanding mellem Techichi og små kinesiske hunde, som de spanske erobrere medbragte til Latinamerika.

Allerede jetsætter i oldtiden
Det menes, at Techichi blev populær som statussymbol efter at Toltec folket blev besejret af Aztekerne, og der er fundet rester af små hunde i den store Cholula pyramide. Den moderne udgave er meget mindre end de tidligste hundefund og racen blev meget udbredt i den mexicanske delstat af samme navn og blev derfor opkaldt herefter.

En lille kompakt krop
Chihuahuaens æbleformede hoved er karakteristisk for hunderacen. Racen en middellang snude som er lettere tilspidset og tør. Denne race har saksebid og store, runde men ikke udstående mørke øjne. Hunderacen har store, brede flagermuselignende ører, der bæres oprejst når hunden er opmærksom. Halsen er slank og let bøjet. Ryggen er smidig og noget længere end hundens højde. Halen er middellang og bæres højt eller ringet over ryggen. Racen er som bekendt meget lille og vejer ca. 0,9 til 3,5 kg. og er ca. 15 til 23 cm. høj.

En multifarvet pels
Pelsen kan være enten kort eller lang. Den korte pels er glansfuld, kort, tæt og tilliggende. Den lange pels er glat eller svagt bølget med krave på halsen og faner på ben, ører og hale. Pelsen kan have alle farver samt være plettet og tigerstribet.

Temperament
Racen er en intelligent og lærenem lille selskabshund, som typisk har meget karakter.

Kendte Chihuahuaer
Chihuahuaen er ikke ubekendt med den røde løber. Blandt nogle af de mere berømte Chihuhuaer er ”Tinkerbell” og ”Bambi” som ejes af hotelarvingen Paris Hilton. Paris dannede mode med anskaffelsen af sine hunde og dette medførte hurtigt flere af denne hunderace på kendissers arme. Racen er også kendt som maskot for fast food kæden ”Taco Bell” og fra filmen ”Legally Blonde”, hvor Elle Woods (spillet af Reese Witherspoon) har ”Bruiser”.

Verdens mindste hund
“Boo Boo” er en 10,16 cm. høj langhåret Chihuahua hunhund, som i 2007 blev kåret som verdens midste levende hund af “Guinness Book of World Records” (den tidligere rekordholder var “Ducky”).

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • At den er lille og nem at bære, men er ikke så robust, så man skal passe på den lille hund.
 • Findes i forskellige størrelser, pelsarter og farver.
 • Denne race kan være komisk og underholdende på mange måder, men tager sig selv meget seriøst.
 • Er en god lille vagthund, der giver hals, når der kommer fremmede.
 • Har ikke brug for meget motion og har en lang levetid.
 • Racen kan være svær at gøre stueren.
 • Hunderacen kan være mistænksom og udfarende, hvis den ikke bliver socialiseret og trænet ordentligt fra hvalp.

Har du en Chihuahua? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 12.000 kr

  Vi venter Chihuahua hvalpe 6/3 2020

 • 5.000 kr

  Det er med stor sorg, at jeg må skille mig af, med min elskede Sigurd. Sigurd er en pomeranian, med en lille snert af chihuahua. Han er verdens sødeste hund. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper