Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake bay retrieveren er en amerikansk hunderace, som hovedsageligt anvendes til fuglejagt. Det er en intelligent og venlig hund, som fungerer fint som familiehund, hvis dens behov tilses. Chesapeake bay retrieveren adskiller sig fra de andre retrieverracer ved at være mere selvstændig og krævende. Den elsker at svømme, hvilket også er en god motionsform for racen.

Adfærd og væremåde
Chesapeake bay retrieveren er en alsidig race, som egner sig til både jagt, lydighedstræning og agility. Dens udholdenhed er enestående og for at opnå de bedste resultater i lydighedstræningen, bør man planlægge leg både før og efter.

Det er vigtigt, at ejeren udviser autoritet, da racen er selvstændig tænkende og kan udvise dominerende adfærd. En Chesapeake er en god vagthund og er samtidig mere dominerende end andre retrievere. Det er vigtigt, at den bliver socialiseret tidligt og møder andre hunde mens den er hvalp.

Hunderacens historie
Chesapeake bay retrieveren er den eneste retriever, der stammer fra USA. I 1807 kæntrede et skib ud for Marylands kyst, hvor to Newfoundlandhvalpe var med om bord. Alle om bord blev reddet i land og hvalpene blev givet til en amerikansk familie. Denne familie krydsede sidenhen hvalpene med lokale retrievere og andre jagthunde. Og på den måde blev vor tids Chesapeake skabt. Den blev brugt til jagt på vandfugle i Chesapeake bugtens kolde vand. Dens olieholdige pels er vandafvisende og dermed yderst velegnet til jagt i vand.

Udseende, pelspleje og helbred
Chesapeake bay retrieveren er en stor og muskuløs race, der i kropsbygning og udtryk minder meget om de andre retrievere. Den største forskel er pelsen, som er tyk, vandafvisende og let krøllet ned langs ryggen. Ørene er små, v-formede og sidder højt. Den har svømmehud mellem tæerne og en mellemlang hale.

Chesapeake bay retrieveren er 58-68 cm og vejer 29-36 kg.

Pelsen er kort og findes i en lang række brune nuancer. Den ensfarvede udgave foretrækkes af de fleste. Man bør kun vaske racen når det er absolut nødvendigt. Det er vigtigt, at pelsen beholder sin olieholdige egenskab. Ellers er det tilstrækkeligt med en gennembørstning for at fjerne døde hår. Racen fælder gennemsnitligt.

Det er generelt en sund hunderace, men den kan være tilbøjelig til at lide af øjenproblemer og hofteledsdysplasi. Gennemsnitlig levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En intelligent og modig hund
 • De elsker at svømme og blive aktiveret
 • Ikke en hund for førstegangsejere
 • Anderledes end andre retrievr
 • Mere selvstændige
 • Fremragende jagthund

Har du en Chesapeake Bay Retriever? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 3.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 4.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper