Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Cesky Terrier

Egenskaber: , , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Cesky terrieren er en lille hund med en silkeagtig og glat pels. Den stammer oprindeligt fra Tjekkoslovakiet, hvor den blev fremavlet til jagt. Den minder i udseende mest om en skotsk terrier. Cesky terrieren er legesyg og nyder at være aktiv sammen med sin ejer.

Adfærd og væremåde
Cesky terrieren er en venlig og glad hund. Den er rolig og mindre aktiv og larmende end andre terrier. Den er let at lydighedstræne, da den er meget intelligent. Det er dog vigtigt, at hunden ved, hvem flokføreren er, da den ellers kan blive stædig og hidsig.

Cesky terrieren elsker at være sammen med mennesker. Den er især god til børn, hvilket gør den velegnet som familiehund. Det er ligeledes en opmærksom vagthund, som gør opmærksom på uindbudte gæster. Den kan ligeledes være tilbageholdende overfor fremmede, hvorfor det er vigtigt at socialisere racen mens den er hvalp. En cesky terrier er for det meste i godt humør og udviser aldrig aggressiv adfærd.

Hunderacens historie
Cesky terrieren er en forholdsvis ung terrierrace, som stammer fra Tjekkoslovakiet. Det var hundeopdrætter og genetiker Frantisek Horak, der fremavlede cesky’en efter 2. verdenskrig. Han ønskede en mindre jagthund med en glat pels. På den måde havde hunden lettere ved at komme ned under jorden. Han krydsede derfor en skotsk terrier med en sealyham terrier. Herved fremskaffede han cesky terrieren. Det er dog uvist om andre racer er blevet indkrydset. Nogle mener, at dandie dinmont terrieren ligeledes indgår. Cesky terrieren er en meget sjælden race i dag.

Udseende, pelspleje og helbred
Cesky terrieren er karakteriseret ved sin robuste middellange krop og lange kileformede hoved. Ørerne hænger ned og er middellange. Halen sidder lavt og hænger ned. Benene er meget korte. Snudens farve varierer fra sort til brun afhængig af pelsens farve. Øjnene er middelstore og varierer fra lys til mørk brun.

Cesky terrieren er ca. 26 cm høj og vejer 6-10 kg.

Pelsen er glat og fin med et silkeagtigt udseende. Pelsfarven kan enten være gråblå eller lys brun. Cesky terrieren klippes således, at pelsen er længst på benene, under maven og i hovedet. På ryggen er pelsen kortklippet. Cesky terrieren fælder ikke meget, men til gengæld skal den børstes flere gange ugentligt og kippes 3-4 gange årligt.

Cesky terrieren er generelt set en sund hunderace. Den kan sagtens bo i en lejlighed, så længe den får lange daglige gåture. Forventet levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En sød og kærlig hund
 • Legesyg og god til børn
 • Intelligent og derfor velegnet til lydighedstræning
 • Kræver en del pelspleje
 • Vigtigt, at den får dækket sit behov for motion

Har du en Cesky Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

 • 6.000 kr

  Fransk Bulldog hvalpemed NEBKC stambog til salg. kuld på 3 hvalpe, 1 tæver og 2 hanner. Alle hvalpe er sunde og raske og vi nyder hvert et øjeblik med dem! ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper