Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Cavalier King Charles Spaniel

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Cavalier king charles spaniel
En Cavalier king charles spaniel er en lille, kærlig selskabshund, som er ivrig efter at behage dens ejer. Den tilhører typen dværgspaniel og har en lang silkeagtig pels. Den fås i fire forskellige farver og stammer fra England, hvor de kongelige og adelen anvendte den som selskabshund. Cavalier king charles er ikke en doven hund, men den kan sagtens agere skødehund en hel dag. Den elsker dog også at lege og lære nye tricks.

Adfærd og væremåde
Denne race er en alsidig hund, som går fint i spænd med mennesker i alle aldre. Den er utrolig legesyg og yderst kærlig og tilpasser sig hurtigt nye omgivelser. Racen er drevet af instinkter og har det med at jage ting, der bevæger sig, også ved stærkt trafikerede veje. Den er sjældent bange for fremmede, hvilket resulterer i, at den ikke egner sig som vagthund. Det er en god familiehund og den knytter sig gerne til børn, andre hunde og husdyr.

Hunderacens historie
Racen er af engelsk afstamning. Gennem hundrede år var racen populær hos de kongelige og adelen, men efterhånden blev det moderne med mindre hunde. På denne baggrund krydsede man racen med mindre hunderacer, sandsynligvis mops, og king charles spanielen blev fremavlet herved.

Denne hunderace var meget tæt på at uddø, da en amerkansk hundeelsker udlovede en belønning til de opdrættere, der kunne fremvise den gamle race. Langsomt var racen på vej mod genetablering og fik i 1928 sin første standardbeskrivelse.

Udseende, pelspleje og helbred
Racen har et blidt udtryk med store, runde, mørke øjne. Snuden er lidt flad. Ørerne er lange og hænger ned langs siden af hovedet. Den har korte og lige ben og en lige ryg. Halen er velansat og langhåret.

Racen er 29-32 cm høj og vejer 5,4-8 kg.

Pelsen er lang og silkeagtig og kan enten være helt glat eller let bølget. Det anbefales, at man børster den dagligt, for at undgå filtring. De fire anerkendte farver, som racen fås i er: black and tan, ruby, blenheim og tricolour.

Hunderacen kan lide af genetiske helbredsmæssige problemer såsom: hjertelidelse, øreinfektion, hofteledsdysplasi og løse knæled.

Temperament
Denne race har et dejligt temperament. Den er meget social og kærlig og kan sagtens ligge og slappe af med hele familen hele dagen. Den kan dog også sagtens være legesyg og er altid frisk på en gåtur og er nysgerrig og til tider frytløs. Vælger du denne race får du en meget omgængelig hund som passer til de fleste.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En hengiven og venlig selskabshund
 • Ikke aggressiv og fungerer godt med børn
 • God til fugleja
 • Velegnet til lydighedstræning og agility
 • Kan sagtens bo i en lejlighd
 • Leger godt med andre hunde i alle størrelser

Har du en Cavalier King Charles Spaniel? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 8.500 kr

  cavalier king charles spaniel hvalpe, cavalier hvalpe til salg Moren(Carla ) Dru stambog,sundhedbog,hjertescannet ,patella grad 0 1 præmie ved udstilling i 2016 Faren (Enrico)Dru-stambog,sundhedbog,hjertescannet ,patella grad 0 2×1 præmie i 2014 og 2015. Der er ...

 • 4.900 kr

  Lækker lille pige klar til at flytte hjemmefra. Begge forældre er sunde glade familie hunde. Hun er chippet, vaccineret og har sundhedsbog. Der medfølger hvalpepakke samt garanti. Ring på 52 ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper