Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Cao de Agua Portugues

Cao de agua portugues, også kaldet portugisisk vandhund, er en fremragende svømmer og arbejdshund. Det er en yderst aktiv hund, som kræver masser af motion og aktivering. Den elsker at lege i vand. Det er en selvstændig og intelligent hund, som både kan trænes i agility og lydighed.

Adfærd og væremåde
Portugisisk vandhund er en fremragende arbejdshund, med et roligt temperament. De trives i deres ejers nærvær, både indendørs og udendørs. De elsker opmærksomhed og foretrækker menneskelig engagement i form af aktivering. Det er vigtigt, at en portugisisk vandhund ikke kommer til at kede sig, da den så vil udvise destruktiv adfærd.

Portugisisk vandhund er intelligent og fungerer fint sammen med børn. Den egner sig dog ikke til at være alene hjemme i mange timer. Desuden vil en portugisisk vandhund helst være hos sin ejer hele tiden.

Hunderacens historie
Portugisisk vandhund stammer fra Portugal, hvor den blev anvendt af fiskere til at svømme ud med net, dykke efter undslupne fisk, svømme med beskeder fra båd til båd samt gennede fisk i nettene.

I takt med, at fiskeriet blev moderniseret, var portugisisk vandhund tæt på at uddø. I 1930 var racen næsten forsvundet. En enkelt mand indledte en redningsauktion, og han formåede at genetablere racen.

Udseende, pelspleje og helbred
Portugisisk vandhund kendes på dens specielle klipning som er historisk bestemt. Det lange hår i hovedet og på forkroppen var med til at beskytte øjne og indre organer i det kolde vand. Ligesom det lange hår på forbenene var fungerede som beskyttelse når hunden skulle kravle op i bådene. Det kortklippede bagparti gjorde modstanden i vandet mindre og dermed kunne hunden lettere bevæge sig og svømme.

Portugisisk vandhund er en mellemstor muskuløs race med et kuppelformet hoved og lang snude. Snuden er sort og øjnene er mørke. Ørerne sidder højt og er båret tæt til hovedet. Halen er lang og tykkest ved roden. Benene er lange og lige.

Portugisisk vandhund er 50-57 cm og vejer 19-25 kg.

Pelsen kan enten være lang og bølget eller kort og krøllet, hvoraf førstnævnte er mest almindelig. Den er enten hvid, sort, brun eller flerfarvet. Pelsen kræver regelmæssig gennembørstning og skal klippes flere gange årligt. Den fælder næsten ikke og er derfor velegnet til allergikere.

Portugisisk vandhund lider som så mange andre racehunde af genetiske sygdomme som f.eks. hofteledsdysplasi og øjenproblemer. Gennemsnitlig levealder er 10-14 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En livlig og glad hund
  • Velegnet som familiehund og elsker at være sammen med sin ejer
  • Kan bo i en lejlighed, hvis den bliver tilstrækkeligt motioneret og aktiveret
  • Den elsker vand og er glad for at apportere og bære ting

Har du en Cao de Agua Portugues? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 8.500 kr

    Sort med hvide aftegninger. Blød bølget pels, der ikke fælder ret meget. Legesyg, glad og charmerende. mellem størelses hund.

  • 6.000 kr

    siberiske husky hvalpe Jeg har siberiske husky hvalpe til salg, alle de har fået deres første indsprøjtninger og blevet dewormed. De er klar til deres nye hjem De er enegetiske og familie ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper