Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bullmastiff

Bullmastiffen er en stor og robust hund, som egner sig godt til at agere vagthund. Den kræver en venlig, men bestemt opdragelse og skal motioneres dagligt. Her er det vigtigt, at den ikke får lov at gå forrest, da den så vil tage styringen. På grund af dens lidt fladtrykte snude snorker bullmastiffen, og den savler også en del.

Adfærd og væremåde
Bullmastiffen har et roligt temperament og er lærevillig, men den går til angreb på ubudne gæster, hvis den bliver provokeret. Det er dog samtidig en fremragende familiehund, som er rigtig god til børn. Ejeren skal udvise lederskab og være konsekvent i sin opdragelse. Lad aldrig bullmastiffen gå først gennem døråbninger o.lign. da den så vil tro, at den flokkens fører.

Bullmastiffen er mere dominerende end mastiffen, hvorfor det er vigtigt at bruge tid på opdragelse samt sørge for at socialisere den fra hvalpestadiet. Personer der ikke udviser autoritet, vil få problemer med at opdrage en bullmastiff.

Hunderacens historie
Bullmastiffen stammer fra England og er en krydsning mellem mastiff og engelsk bulldog. Det er en gammel hunderace, som kan dateres tilbage til 1800-tallet, hvor de især blev anvendt til beskyttelse mod røvere og krybskytter i skoven. Dengang var racen bidsk og truende, men var opdraget til ikke at bide indbrudstyven. I dag anvendes bullmastiffen i politiarbejde, militærarbejde og som vagthund.

Udseende, pelspleje og helbred
Bullmastiffen er en stor og massiv race, som især kendetegnes på den flade snude og sorte maske. Hovedet er stort og firkantet med hudfolder og de store, mørke, v-formede ører sidder højt. Øjnene er mørkebrune og snuden sort og bred. Benene er lange og muskuløse.

Bullmastiffen er 63-69 cm og vejer 50-60 kg.

Bullmastiffen er en korthåret race, som findes i fire forskellige farver. Pelsen er lettere ru og meget let at pleje. Gennembørstning en gang imellem er tilstrækkelig.

Bullmastiffen kan lide af oppustethed, hofteledsdysplasi, problemer med øjenlågene og kræft. De har tendens til at blive overvægtige. Gennemsnitlig levealder overstiger ikke 10 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En blid og loyal familiehun
 • Fremragende vagthund
 • Kan bo i en lejlighed, såfremt den luftes og motioneres dagligt
 • Den savler og snorker
 • Den føler sig godt tilpas i en familie

Har du en Bullmastiff? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper