Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bull Terrier

Egenskaber: , , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Bull terrieren er en muskuløs hund, med et meget karakteristisk udseende pga. dens æggeformede hoved og små øjne. Oprindeligt var det en meget aggressiv race, men i dag er det en sød og rar familiehund. Bull terrieren kræver en bestemt opdragelse og meget motion. De er ikke velegnet til familier med små børn.

Adfærd og væremåde
Bull terrieren er en glad og aktiv hunderace, som elsker forskellige gøremål. Dermed passer den bedst ind i en aktiv familie. Den egner sig ikke til at være alene hjemme otte timer dagligt. Bull terrieren kræver vedvarende og bestemt træning, for at kunne fungere. Det er vigtigt, at ejeren udviser lederskab konstant. Således opnår man en velafbalanceret hund, som er tæt knyttet til dens ejer. Det er ligeledes vigtigt at socialisere hunden tidligt, men man bør ikke sætte den sammen med andre husdyr såsom kaniner, hamstere eller marsvin.

Hunderacens historie
Bull terrieren er en engelsk race, som oprindeligt både så anderledes ud og havde et andet temperament end den race vi kender i dag. Den blev i 1800-tallet brugt til tyrekampe og blev fremavlet ved at krydse en engelsk bulldog med en black-and-tan terrier. Den blev kaldt for ’hundenes gladiator’, da den var frygtløs og stærk.

Efterfølgende ønskede man en mere yndefuld hund med et roligere sind og adskillelige racer blev indkrydset: dalmatiner, greyhound, spansk pointer, foxhound og borzoi. Kombinationen af disse kraftige og lette racer har medvirket til den bull terrier vi kender i dag. Det er også pga. af disse, at bull terrieren findes i flere forskellige farvekombinationer. Førhen fandtes den kun i helt hvid.

Udseende, pelspleje og helbred
Bull terrieren er en stærk og muskuløs hund, som især kendetegnes ved det æggeformede hoved og små øjne. Kroppen er massiv og rund med en kort ryg. Hovedet er langt og de små v-formede ører sidder tæt sammen i oprejst position. Snuden er sort og halen er mellemlang.

Bull terrieren er 51-61 cm og vejer 20 -36 kg.

Pelsen er kort og kan have flere forskellige farvekombinationer eller være helt hvid. Den er let at pleje og kræver blot gennembørstning en gang imellem. Den fælder to gange årligt.

Bull terrier kan være tilbøjelige til at lide af hjertefejl, nyresvigt, allergi og zink underskud. De tager hurtigt på i vægt, så overfodring skal undgås. Den hvide bull terrier har tendens til døvhed. Gennemsnitlig levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kan bo i en lejlighed, hvis de får tilstrækkeligt motion
 • Har let ved at blive overvægtig
 • En venlig og glad hund
 • Egner sig ikke som vagthund
 • Nogle hanhunde accepterer ikke andre hanhunde
 • Opdrættet som selskabs og udstillingshund

Har du en Bull Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 14.000 kr

  Vi har 6 skønne bullterrier hvalpe med DKK stamtavle til salg hos Kennel Balrog – 2 tæver og 4 hanner. Kennel Balrog er en af landets ældste Bull terrier kenneler. Her bliver ...

 • 5.000 kr

  coton de Tulear hvalpe Vores hund, , har fået hvalpe. 6 små søde bomuldsbamser er født og klar til at flytte hjemmefra De er vokset op inde i vores stue, og er derfor vant til børn, dagligdagens lyde, støvsuger osv. fra start af. Alle er sunde og raske. Når de flytter hjemmefra vil de være vacc., fået ormekur, sundhedsbog, chip og registreret i dansk hunderegister.susanatiti33@gmail.com

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper