Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Broholmer

Racebeskrivelse af Broholmer
Broholmeren er en stor hunderace som nedstammer fra Mastiffen. Det er en meget gammel race, som har været tæt på at uddø flere gange. Det er en rolig og godmodig hund med et godt temperament. Broholmeren er vagtsom, men aldrig aggressiv og utrolig velegnet som familiehund.

Adfærd og væremåde
Broholmeren er en solid og nervefast hund, som ikke lader sig vælte af pinden. Som vagthund er den egenrådig, selvsikker og ubestikkelig trofast over for dens ejere.

Samtidig med at broholmeren er vagtsom, er det en familiehund, der værdsætter samvær med familien. Den egner sig derfor ikke til hundegårde eller lange dage alene hjemme. Den nyder også udflugter i skoven, selvom dens motionsbehov ikke er stort.

Hunderacens historie
Broholmerens bemærkelsesværdige historie strækker sig langt tilbage i tiden. Oprindeligt blev den kaldt ’den gamle danske hund’ og kan spores helt tilbage til middelalderen. Denne race var tæt på at uddø i 1850, da hofjægermester Sehested fra slottet Broholm besluttede sig for at forsøge at redde racen. Det lykkedes ham, og racen fik herefter navn efter slottet og kaldtes nu broholmshunden.

Broholmshunden oplevede dog igen en næsten udryddelse, men i 1974 blev det besluttet at påbegynde en ny redningsaktion. Det lykkedes at rekonstruere racen og i dag er racen forholdsvis almindelig igen.

Udseende, pelspleje og helbred
Broholmeren er en stor, rektangulær og kraftigt bygget hund med rolige bevægelser. Hovedet er stort og bredt og den har løst halshud. Kraftige og muskuløse ben, som kan befordre et godt fraskub. Halen bæres hængende.

Broholmeren er ca. 75 cm høj og vejer 50-70 kg.

Broholmerens gulbrune pels er kort og glat med en kraftig underuld. Derudover kan den have hvide aftegninger på bryst, poter og halespids.

Pelsen er let at pleje med aftørring med en fugtig klud og børstning når den fælder.

Anskaffer man sig en broholmer, skal man være indstillet på at deltage i avlssamarbejdet omkring racen.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Nægter at samarbejde, hvis du anvender tvang, vold og råben
 • Lette at opdrage
 • Må ikke gå på trapper, lange gåture og spring mens den vokser
 • Rolige indendørs
 • Beskyttende og tålmodige over for børn
 • Trives fint med andre husdyr, hvis præget til dem fra hvalp
 • Medlemskab af broholmerselskabet er påkrævet

 

Har du en Broholmer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  5 ud af 8 hvalpe (1 tæve 4 drenge) søger stadig gode kærlige hjem. vi er blandet af: Far 50 kg, rødbrun med hvide tegninger: Skt. Bernhard, Broholmer, Schæfer, Retriever, Ulvehund, Hønsehund ...

 • 4.500 kr

  8 hvalpe blandet af: Far 50 kg, rødbrun med hvide tegninger: Skt. Bernhard, Broholmer, Schæfer, Retriever, Ulvehund, Hønsehund m.fl. Mor 30 kg, hvid, sort m/guld, UK Staffordshire, Dalmatiner, Boxer Både mor og far ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper

Forum