Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Breton

Breton’en er en stående jagthund, som kræver meget motion. Den kan sagtens fungere som familiehund, men det kræver, at det er hos en aktiv familie. Det er en venlig og blid hund, som vil gøre alt for sin ejer. Den elsker at apportere og svømme, hvilket ligeledes er en god måde at motionere Breton’en på.

Adfærd og væremåde
Bretonen er en energisk, intelligent og social hunderace. Den har let ved at tilpasse sig forskellige miljøer, så længe man sørger for, at dens basale behov bliver dækket. Det er derfor utroligt vigtigt, at racen får rigeligt med motion hver dag, da de ellers vil blive hyperaktive og ustabile. Deres udholdenhed er enestående, hvilket gør dem til gode jagthunde.

Breton’en fungerer fint med børn, men man bør vænne den til dem fra hvalpestadiet. Det er generelt vigtigt at socialisere breton’en tidligt, da den har tendens til at strejfe omkring. De er lette at træne til jagt, men det er vigtigt at man anvender en blid metode, da det er en følsom hund.

Hunderacens historie
Breton’en stammer fra den franske halvø Bretagne, hvor man krydsede franske spanieler med engelske settere. Det er en af de ældste stående jagthunderacer i Frankrig. Den blev brugt til al slags jagt og er især dygtig til jagt på fugle. I dag er racen en af de mest populære stående jagthunde, hvilket til dels skyldes dens størrelse og gode sind.

Udseende, pelspleje og helbred
Breton’en er en mellemstor hund, med lange ben og et kileformet hoved. Snuden er oftest brun, men varierer i farven afhængig af pelsens farve. Ørerne er brede, v-formede og hænger ned. De fleste Breton’er fødes med en meget kort hale. Såfremt dette ikke er tilfældet er det tilladt at kupere den.

Pelsen er fin og let bølget uden at være krøllet. Den er korthåret i hovedet og på forsiden af benene. Håret på kroppen og bag på benene er længere. Pelsen kan have flere forskellige farvekombinationer. Den er let at pleje, da den blot kræver en gennembørstning en gang imellem.

Breton’en er 43-53 cm og vejer 16-18 kg.

Generelt en sund hund, men den kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi og slagtilfælde. Gennemsnitlig levealder er 12-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En livlig og glad hun
 • Kræver rigeligt med motion, for at kunne tilpasse sig
 • Egner sig ikke til at bo i lejlighed
 • Er modstandsdygtige over for kulde og fugtigt vejr
 • Fremragende jagthund og familiehund

Har du en Breton? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 8.000 kr

  Breton, hanhund, 12 ugerSuper fin og dejlig Bretonhvalp søger nyt hjem. Han er født den 12 februar og er derfor klar til at flytte nu. Hans far er en af ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Medlemmer med racen