Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bracco Italiano

Egenskaber: , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Bracco italiano (også kaldet Italian Pointer) er en trofast følgesvend som elsker at tilbringe tid sammen med sine ejere. Det er oprindeligt en jagthund og det er derfor vigtigt at lydighedstræne hunden, så den ved hvad den må jagte og hvad den ikke må. Det er en af de ældste italienske jagthunderacer. Racen kaldes også for italiensk pointer.

Adfærd og væremåde
Bracco italiano er velegnet som familiehund og den elsker at være sammen med sine ejere. Bracco italiano er ligeledes god til børn. Socialisering er vigtig for racen, hvis den skal kunne trives med andre hunde og kæledyr. Ligeledes er det vigtigt at gå til lydighedstræning med en bracco. Det er en selvstændig race, så det er vigtigt at man er bestemt men blid i sin opdragelse.

En bracco italiano er først og fremmest en jagthund. Og såfremt det ikke er muligt at tage den med på jagt er det vigtigt, at den bliver stimuleret på anden vis. Dens behov for motion er middel. I stedet har den et stort behov for at blive mentalt stimuleret. Det kan enten være gennem lydighedstræning eller ved at lade den løbe frit og snuse. Bracco italiano er ikke velegnet som vagthund, men den giver trods alt lyd fra sig, hvis den finder grund til det.

Hunderacens historie
Bracco italiano stammer fra Italien og kan dateres tilbage til 4. og 5. århundrede. Den blev også dengang anvendt som jagthund. Da man ikke havde geværer blev den udelukkende anvendt til at opspore fuglevildt, sætte stand og slutteligt jage det op i jægerens net. Man mener, at bracco italiano er en efterkommer jagthunderacen Segugio Italiano og asiatisk mastiff. Den var især populær hos adelen. Efter verdenskrigene var racen tæt på at uddø, men blev genetableret og er i dag kendt både i og udenfor Italien.

Udseende, pelspleje og helbred
Bracco italiano er en stor hund med et atletisk og kraftfuld udseende. Hovedet er langt og smalt. Overlæben hænger ligesom de lange ører også gør. Kroppen er lang og muskuløs og fremstår nærmest firkantet. Snuden varierer i farven fra brun til lyserød. Øjnene er ovale og mørke.

Bracco italiano er 58-67 cam og vejer 30-40 kg.

Pelsen er kort, tæt og glat. Den kræver kun minimal pelspleje. Bracco italiano kan variere i farve; enten kan den være helt hvid, hvid med orange, brune, ravfarvet aftegninger eller spættet med kastaniebrunt. Det betragtes som en fejl, hvis der er sort i pelsen eller pelsen har tre farver.

Bracco italiano kan være tilbøjelig til at lide af øjenproblemer, hofteledsdysplasi, nyreproblemer og oppustethed. Forventet levealder er 12-13 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Bedst velegnet som jagthud
 • Kræver mental stimulering
 • God til børn
 • Velegnet som familiehund
 • Selvstændig race

Har du en Bracco Italiano? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper