Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Boxer

Bokseren er en hund af medium størrelse, der både er kompakt, stærk og arbejdsom.
Hunderacen Bokser (Boxer på engelsk) er en korthåret medium størrelse hunderace, som oprindeligt stammer fra Tyskland. Bokserens hoved er det mest kendetegnende karaktertræk for hunderacen. Bokserens hoved er relativt bredt og kort, med en nærmet firkantet snude.

Bokseren har underbid.

Bokseren har underbid og meget stærke kæber og bid, hvilket gør det nemt at hænge fast på stort bytte. Bokseren er en afart af den engelske Bulldog og den nu uddøde Bullenbeisser hunderace (Bokseren er en del af Molosser gruppen af hunderacer). Bokseren vejer typisk mellem 25 og 32 kg (55 og 77 lbs). Hanhundens højde til hofterne er typisk ca. 57 til 63 cm og hunhunden er ca. 4 cm lavere.

Bokseren med eller uden afklippet hale.
Bokseren har traditionelt været en hunderace med afklippet hale og opretstående ører. I mange lande blev denne tradition dog forbudt grundet pres fra dyrerettighedsgrupper. I England blev en racevariant med naturlig kort hale fremavlet (Bobtail Boxers), som reaktion på en forventet lovændring.

En kortpelset hund.
Bokserens pels er kort, glat og ligger tæt på hundens krop. Pelsen er lysebrun og kan have sorte striber samt hvide markeringer. Den hvide farve ses ofte på hundens mave og på de fire poter. Bokserens pels er nem at vedligeholde og hunden fælder ikke meget.

Den mystiske hvide bokser.
Boksere med hvide markeringer, der fylder mere end 1/3 af kroppen – traditionelt kaldet Hvide Boksere – er ikke albino eller specielt sjældne. Ca. 20 til 25 % af alle Boksere er født ”Hvide”. Hvide Boksere har større risiko for solskoldning og hudkræft end deres farvede fæller. Hvide Boksere har også en større tendens til at være døve på et eller begge ører. Førhen aflivede opdrættere typisk de Hvide Boksere i et kuld, men nu til dags placeres de som regel i et hjem med en aftale om sterilisering af hunden. Den Hvide Bokser er udelukket som udstillingshund og tillades ikke i avl, de kan dog deltage i agility- og lydigheds-konkurrencer.

Bokserens temperament og vilje.
Bokseren er en arbejdshund, og har et højt energiniveau. Bokseren har derfor brug for meget motion for ikke at udvikle kedsomheds- og frustations-adfærd så som at tygge på ting eller grave haven op. Bokseren er en venlig hund, som dog er varsom overfor fremmede og kræver tidlig socialisering. Bokseren er rolig og hengiven overfor sin familie, men er viljestærk og modig overfor fare. Bokseren er en intelligent hund.

Bokserens historiske begyndelse.
Bokseren stammer fra hunderacerne Bullenbeisser (uddød tysk hunderace) og Bulldog (som blev bragt til Tyskland fra England). Bullenbeisseren var en jagthund, som blev brugt til at jage bjørne, vildsvin og hjorte. Bullenbeisserens opgave var at finde og fastholde byttet indtil jægeren kom frem. I de senere år var hurtigere hunde mere populære, og en mindre Bullenbeisser ved navn Brabant blev opdrættet i Belgien. Det er almindeligt anerkendt, at Brabanter Bullenbeisser er en direkte forløber for nutidens Boksere.

Boskeren introduceres på hundeudstilling i München.
Den første hundeudstilling, der fremviste Bokseren var en hundeudstilling for St. Bernards i München i 1895. De tre tyskere Roberth, Konig og Hopner havde besluttet at slå hunderacen fast ved at vise den frem. Allerede året efter grundlagde de den første Bokser-klub. Bokser-klubben offentliggjorde deres første racestandard i 1902, i et detaljeret dokument, som ikke er ændret meget i dag.

Bokserens charme bliver kendt i verden.
Bokseren blev først introduceret i andre dele af Europa og USA i den sidste del af 1900-tallet. Under første verdenskrig blev Bokseren brugt af militæret, hvor den udfyldte roller som brevhund, pakkebærer, angrebshund og vagthund. Det var ikke før efter anden verdenskrig, at Bokserens popularitet tog til i verden. Bokserhunde blev tit taget med tilbage af hjemvendte soldater, og Bokseren blev derved introduceret til et bredere publikum, hvor den hurtigt blev populær som kæledyr, udstillingshund og vagthund. Bokseren er en af de mest populære hunderacer i dag.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Bokser hund bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- Behøver meget lidt pelspleje.
- Er medium af størrelse og muskuløst bygget.
- Elsker at lege og tumle.
- Er loyal og har et stabilt temperament.
- Kan virke skræmmende selvom den er venligt stemt.

Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker:

- Kan være aggressiv overfor andre hunde af samme køn.
- Har en stærk vilje, hvilket stiller krav om en konsekvent ejer.
- En Bokser hunds specielle korte ansigt giver anledning til snorken og hiven efter vejret.
- Kan savle.
- Kan have en del gas i maven.

Har du en Boxer? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    5 skønne hvalpe er endnu til salg. Far: Boxer m. super afstamning, gul m. hvidt Mor: Boxer/Golden Retriever, tigret Hvalpene er født d. 5/5 2015. Opvokset på en gård, hvor der dagligt kommer ...

  • 10.000 kr

    4 Boxer hvalpe se www.boxsi.dk født 3.11.2014. 2 hanner og 2 tæver (1 solgt) DKK stambog. Bliver chippet og vacc. d.29.12.2014 samt de har fået ormekur. Super søde se det ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper