Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres er en hyrdehund som stammer fra Flandern, hvor den bl.a. blev brugt til at drive kvæg. Bouvier des Flandres fysik, karaktermæssige egenskaber og dens fortrinlige sporsans gør hunderacen velegnet til brug som sporhund. I dag anvendes Bouvieren primært som familiehund og i agility.

Adfærd og væremåde
En Bouvier fungerer godt som familiehund og er ganske rolig og blid. Bouvieren er dog beskyttende overfor sin flok og kan derfor også fungere som vagthund. En Bouviers blik røber intelligens, energi og dristighed. Bouvierens temperament er roligt og præget af velovervejet mod og frygtløshed. En Bouvier kan godt være doven men kræver en del motion og mental stimulering for at være glad og velbalanceret.

Hunderacens historie
Bouvier des Flandres stammer oprindeligt fra Flandern i Frankrig-Belgien. Navnet Bouiver des Flandres betyder faktisk ”kvægdriveren fra Flandern” og er et vidnesbyrd om hunderacens oprindelige funktion, hvor den blev brugt til at drive kvæg. Munkene fra Ter Duinen klosteret var nogle af de første til at avle hunderacen. Det menes at bl.a. den irske ulvehund er indgået i fremavlingen af Bouvier des Flandres.

Udseende, pelspleje og helbred
Bouvierens kompakte krop med de muskuløse ben og stærke knogler giver hunden et styrkefuldt udtryk uden at virke klodset. Bouvier des Flandres pels er fyldig og tyk. Yderpelsen danner sammen med den tætte underuld et godt værn mod naturens luner. En Bouviers pels skal føles grov, tør og mat samt let pjusket dog aldrig krøllet eller helt uldagtig.

Bouvieren har skæglignende pels på kinderne, hvilket er med til at give hunden et næsten barskt udtryk. Pelsen på en Bouvier er sædvanligvis brindlet, grå eller fauwn (lys med sorte spidser). En Bouvier kræver en del pelspleje, som udgøres af en grundig børstning mindst en gang om ugen, samt trimning eller klipning med jævne mellemrum.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Bouvieren er en relativt stor hund med en fyldig pels, der kan godt komme skidt med ind i huset og vand kan hænge fast i skægget
 • Har brug for tidlig socialisering, da hunderacen kan være mistænksom og beskyttende overfor fremmede mennesker og dyr
 • En Bouvier er en intelligent hund, som du kan nå langt med i din agility eller anden slags træning
 • En Bouvier kan se barsk og farlig ud for andre, som ikke kender den
 • En Bouvier kræver en del pelspleje

Har du en Bouvier des Flandres? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 9.500 kr

  Den fælder ikke, er meget vagtsom, meget kælen, (vil gerne ligge i sengen/sofaen sammen med dig) børnevenlig mod hundevenlig børn. 3 tæver og 2 hanner kan rejse hjemme fra d. 5 ...

 • 10.500 kr

  Allergivenlige og kærlige hundehvalpe sælges. Det er stueopdræt, de færdes inde og ude, er vant til dagligdagslyde og kat. 1 han og 2 tæver. Hvalpene vil være dyrlægetjekket, vaccineret, behandlet ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper