Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Boston Terrier

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Boston Terrier blev oprindeligt avlet i USA til at deltage i hundekampe. Dengang var hunderacen væsentligt større og vejede op til 20 kg. eller mere. Den oprindelige Boston Terrier var en krydsning mellem English Bulldog og den nu uddøde English White Terrier. I løbet af 1800 tallet blev den oprindelige Boston Terrier krydset med French Bulldog og avlet ned i størrelse, hvilket til sidst ledte til den selskabshund, som vi i dag kender som Boston Terrier, hvor de aggressive tendenser er avlet ud i takt med at den har fundet en ny rolle som selskabshund. Navnet stammer fra den Amerikanske by Boston, hvor hunderacen først fandt stor popularitet.

Fysisk fremtoning
Boston Terrier (Boston Bull, Boston Bull Terrier) er en kompakt og tætbygget lille hunderace. Hunden har et meget karakteristisk ansigt, der er både bredt og fladt og et par store runde øjne, som sidder langt fra hinanden. Næsen er stor og sort. Ørerne er korte og oprejste, brystet dybt og proportionalt til de andre lemmer. En Boston Terrier vejer normalt 7 til 11 kg. og er ca. 30 cm. høj.

Temperament
Den Boston Terrier vi har i dag er venlig, vagtsom og godmodig. De har masser af personlighed og energi. Hunderacen er reltativt nem at træne, og de fleste Boston Terriere er derfor velopdragede hos den rette ejer. Det er dog en terrier race, så Boston Terrier kan godt være stædig og selvstændig i nogle situationer. En Boston Terrier er meget socialt anlagt og kommer som regel godt ud af det med fremmede og andre kæledyr.

Helbred
Hunderacens specielle snude og korte ansigt bevirker, at den kan være udsat for vejrtrækningsproblemer under ekstreme vejrforhold. Derfor kan hunderacen også blive overophedet, hvis den bliver presset for hårdt fysisk i forbindelse med motion el.lign. En Boston Terrier kan ofte snorke, når den sover og kan også savle en del.

Pels
En Boston Terriers pels er korthåret, skinnende og med en fin tekstur. Pelsen er som regel enten hvid og sort eller brun og sort. Pelsen er nem at pleje og kræver alene jævnlig børstning. En Boston Terrier fælder en smule. Du bør i øvrigt holde øje med snavs i hundens øjne og ører, og vaske dens ansigt med en ren klud, så den ikke får infektioner.

En Boston Terrier er måske den rigtige hudnerace for dig, hvis du ønsker en hund der:

- Er lille men robust.
- En lille selskabshund med det karakteristiske bulldog udseende.

- Har nem pelspleje.
- Er social og kommer godt ud af det med andre kæledyr og mennesker.
- Er legesyg.

En Boston Terrier er måske ikke den rigtige, hvis du ikke er glad for:

- Snorken og underlige lyde, hiven efter vejret, kan få gas i maven og måske savle en del.
- En lidt øget tendens til helbredsproblemer.
- Kan være langsom at gøre stueren.

Har du en Boston Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 14.000 kr

    Med et mildt sind utrolig social og elsker være sammen med sin familie og andre hunde. hun elsker at rulle rundt og lege med børnene

  • 15.000 kr

    100% äkta men ej registrerade valpar.Fods i Dec.Eu-Pass o alla vacc

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper