Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Borzoi

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Borzoi’en kendes af mange under navnet russisk ulvehund og tilhører familien af myndehunde. Dette ses især tydeligt på hundens hovedfacon og kropsbygning, som er meget lig en myndes. Borzoi’en er en stor (70-80 cm høj) langhåret hund, som er både slank og muskuløs. Udover at være en fremragende jagthund er det også en trofast og loyal familiehund. Desuden er det en af de sundeste hunderacer, der findes.

Adfærd og væremåde
Borzoi’en er en venlig og intelligent hund. De er særligt hengivne over for mennesker, de kender godt. Det er vigtigt at socialisere dem i så tidlig en alder som muligt, da de ellers har tendens til at ville jage andre små dyr som f.eks. katte, kaniner og marsvin. Den egner sig ikke til familier med helt små børn, men kan sagtens fungere i en familie med børn, såfremt gængse regler overholdes.

Opdragelse af en borzoi kræver en god portion tålmodighed, da det er en selvstændig og hunderace. Lydighed skal opnås via tillid til hunden og man vil ofte opleve en stædig hund, som skal behandles med respekt og værdighed.

Desuden er det en stille hund, som sjældent gør. Dertil er den umådelig hurtig og bør ikke gå uden snor, da den så vil stikke af.

Hunderacens historie
Racen stammer oprindeligt fra Rusland, hvor den russiske adel fremavlede dem ved at krydse den arabiske mynde med andre langhårede russiske hyrdehunde. Den har gennem hundrede år været anvendt til jagt på hare, ræv og ulv. I 1650 offentliggjorde man den første racestandard for borzoi’en, men den race man kender i dag opstod først for ca. 100 år siden. De fleste af vor tids borzoi’er stammer fra en nu verdensberømt kennel kaldet Perchino.

Udseende, pelspleje og helbred
Borzoi’en har et meget langt, smalt hoved, som er en anelse kuppelformet. Øjnene er mørke, store og mandelformede. Ørerne er små og hænger ned. Ryggen buer lidt opad og den har et smalt brystparti. Halen sidder lavt og er samtidig lang, tynd, buet og hænger ned.

En borzoi er 71- 80 cm høj og vejer 34-48 kg.

Pelsen på en borzoi er lang, silkeagtig og enten helt glat eller let bølget. Den er tilgængelig i mange forskellige farvekombinationer, også ensfarvet. På trods af den lange pels, er pelsplejen særdeles begrænset. Borzoi’en skal børstes regelmæssigt og vaskes når den trænger til det; gerne med tør-shampoo. Desuden, skal håret mellem tæerne klippes regelmæssigt. I bestemte perioder fælder den forholdsvist meget.

Borzoi’en er tilbøjelig til at lide af oppustethed, hvorfor store måltider bør undgås. I stedet bør den spise små måltider to til tre gange daglig. Og motion efter et måltid bør ligeledes undgås. Racen er desuden sart over for medicin.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kan bo i en lejlighed, hvis den bliver tilstrækkeligt motioneret
 • Vil fungere fint som løbemakker
 • Vil stikke af, hvis den får øje på et potentielt byttedyr
 • Opfindsomhed og kreativitet er nødvendigt i lydighedstræningen
 • Vil gerne ligge i møblerne

Har du en Borzoi? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 5.000 kr

  coton de Tulear hvalpe Vores hund, , har fået hvalpe. 6 små søde bomuldsbamser er født og klar til at flytte hjemmefra De er vokset op inde i vores stue, og er derfor vant til børn, dagligdagens lyde, støvsuger osv. fra start af. Alle er sunde og raske. Når de flytter hjemmefra vil de være vacc., fået ormekur, sundhedsbog, chip og registreret i dansk hunderegister.susanatiti33@gmail.com

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper