Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Border Terrier

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Border Terrier er en hunderace fra terrier familien. Border Terrier navnet kommer af det engelske ord for grænse (border), da hunderacen Border Terrier oprindeligt blev fremavlet til brug for bl.a. rævejagt i grænseområdet mellem England og Skotland.

Adfærd og væremåde
En Border Terrier kan godt være stædig, frygtløs og have en stærk vilje, men en Border Terrier er venlig og meget sjældent aggressiv. Hunderacen er god med børn men kan godt finde på at jage mindre dyr. En Border Terrier er faktisk lærenem og kan både hoppe ret højt og løbe ret hurtigt trods hundens lille størrelse. Border Terrier er intelligent og elsker fysisk udfoldelse.

En Border Terrier kan sagtens leve med en kat eller andet kæledyr hvis de er vokset op sammen eller vant til hinanden.

Hunderacens historie
Border Terrier stammer fra grænselandet mellem England og Skotland. Hunderacen blev oprindeligt avlet med henblik på rævejagt, hvor Border Terrieren skulle gå ind i rævehulen for at jage ræven ud. De blev også brugt til at jage rotter og andre skadedyr. Det viljestærke og frygtløse temperament blev avlet ind i hunderacen for at styrke hundens mod og jagtinstinkt når den skulle inde i rævehulen. De fleste terriere har disse karakteristika.

Udseende, pelspleje og helbred
En Border Terrier kan kendes på dens næsten odder-lignende hoved med et bredt kranie og en kort snude med saksebid. De V-formede ører sidder på siden af hovedet og falder ned mod kinderne. Pelsfarven er som regel havre-farvet, rødlig eller brunlig. Halen er kort og tyk. Hanhunden er 33 ttil 41 cm I skulderhøjde og vejer typisk 6 til 7 kg. Hunhunden er lidt mindre og lettere.

En Border Terriers pjuskede pels kræver som regel at du plukker den et par gange om året for at fjerne dødt hår. Du kan også forvente at skulle børste hunden én gang om ugen.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En lille men robust hund som fælder en del men ikke alt for meget
 • Elsker motion og aktivitet samt er meget lærenem
 • Kan godt lide at grave huller
 • Kan være stædig og har det såkaldte terrier-temperament
 • Kan godt lide at jage andre små dyr

Har du en Border Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 1 kr

  ALVORLIGT OG PÅLIDELIGT LÅNTILBUD E-mail: isabel.monica79@gmail.com Vi yder personlige lån fra 3.000 euro til 500.000 euro og ejendomskreditter eller andet fra 1.000 euro til 5.000.000 euro med en sats på 3% om ...

 • 3.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper