Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Border Collie

Egenskaber: , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Border Collie stammer fra grænselandet mellem Scotland, Wales og England, hvor hunderacen blev avlet til det formål at hyrde får, geder og kvæg. Border Collien betragtes af mange som en af de bedste hyrdehunde i verden, og anvendes ofte på bondegårde over hele kloden. Border Collien har et højt energiniveau og er i den absolutte top, når det gælder lærenemme hunderacer, bl.a. derfor bliver hunderacen flittigt brugt i agility-konkurrencer og i mere praktiske funktioner. I dag ses Border Collien ofte i rollen som familiehund, hvor den befinder sig ganske godt såfremt Border Collien får tilstrækkelig fysisk og mental motion.

Intelligent hyrdehund
Border Collie er en meget intelligent hunderace, der med sin baggrund som hyrdehund har et instinktivt og intuitivt samarbejde med sin menneskelige ejer. Derfor er Border Collien et godt valg, hvis du ønsker at deltage i Agility-konkurrencer el.lign. aktiviteter. Grundet deres høje energiniveau har Border Collien brug for masser af motion, og den bliver let rastløs eller frustreret, hvis hundens behov for både fysisk og mental aktivering ikke opfyldes.

Holder instinktivt øje med bevægelser omkring sig
Med sin baggrund som hyrdehund, lægger en Border Collie som regel meget mærke til bevægelser i sine umiddelbare omgivelser, og kan godt finde på at forsøge at influere på hvor et medlem af familien er på vej hen, en cykel, en bil etc. for at genne dem i den ‘rigtige’ retning. Hvilket alt efter omstændighederne
kan være enten komisk eller farligt.

Border Collien er atletisk bygget og har en flot pels
Border Collie er en mellemstor hunderace, som gennemsnitligt bliver 12 år gammel. Border Collien har en dobbelt pels, som er både glat og fyldig. Pelsen kan have mange forskellige farver, men indeholder som regel sort, hvid og/eller en trefarvers blanding med lysebrun (du kan også finde en enfarvet Border Collie f.eks. en helt hvid). Øjenfarven kan variere og man ser ofte en Border Collie med forskellig farve i hvert øje. Hvordan Border Colliens ører bæres kan også variere en del, ørerne kan både være helt oprejste eller være næsten liggende. En Border Collies højde er typisk mellem 46 til 55 cm til skulderhøjde, og tæven er lidt mindre end hanhunden.

Border colliens historie som hunderace
Hunderacen Border Collie nedstammer fra hyrdehunde i og omkring Skotland, England og Wales. Racebetegnelsen Collie ses først brugt omkring slutningen af 1800-tallet. I 1906 blev ISDS (The International Sheepdog Society) dannet og border collien blev stambogsført. Border collien blev dog først anerkendt
som selvstændig hunderace i 1976 af den engelske kennelklub. Det er uvist, hvornår Border Collien først kom til Danmark, men i dag er Border Collie en ganske populær hunderace her i landet.

En Border Collie er måske det rigtige valg for dig, hvis du gerne vil have en hund, der er:

- Fuld af energi og har brug for meget motion og mental stimulering og kan være meget legesyg.
- Er en af de mest lærenemme og intelligente hunde i verden, som med den rette træning kan lære næsten hvad som helst.
- En mellemstor hund med et naturligt hundeudseende uden specifikt fremavlede proportioner.
- Har en flot pels, som samtidig er nogenlunde nem at holde.

Nogle af Border Colliens kvaliteter er måske ikke rigtige for dig alt efter, hvad du søger:

- Bordor Collie er en prægtig og atletisk arbejdshund, og derfor har Border Collien brug for meget motion for at kunne trives. Hvis den ikke får sin energi brugt, kan det let føre til negative adfærdsproblemer.
- Border Colliens flotte pels fælder en del.
- Hvis Border Collien ikke er blevet socialiseret nok, kan hunden have en tendens til at være mistænksom og genert overfor fremmede.
- Border Collien kan generelt ikke lide at være alene alt for længe, det er en rigtig social hund, som har det bedst når den laver noget aktivt sammen med sin familie.

Har du en Border Collie? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 5.000 kr

    Dejlige og skønne hvalpe søger nye hjem med trygge omgivelser. Nogle får tofarvede øjne, men det er lidt svært at se endnu. Meget glade og aktive. Har været vant til både ...

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper