Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bolognese

Egenskaber: ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


En Bolognese er en lille selskabshund, som stammer fra Italien og hører til Bichon-typen af hunde. Navnet Bolognese hentyder til den italienske by Bologna i det nordlige Italien. En Bolognese er en kompakt lille hund med en hvid pels.

Adfærd og væremåde
En Bolognese er altid social, hengiven og intelligent. Hunderacen knytter sig til sin familie, og er ofte mindre social overfor fremmede end de andre Bichon hunderacer. En Bolognese kan sagtens leve sammen med andre kæledyr som f.eks. katte og kommer godt ud af det med børn, hvis den behandles ordentligt.

En Bolognese er hurtig til at lære hundetricks og elsker opmærksomhed. En Bolognese er meget følsom og du opnår bedst respons i hundetræningen, vhis du benytter dig af positiv belønning.

Bolognese har ikke det store behov for motion, men aktivering og adspredelse er naturligvis vigtig så den ikke keder sig. Hunderacen kan sagtens bo i en lejlighed.

Hunderacens historie
Bolognese hunden er tæt relateret til Bichon-gruppen og er efterkommer af Barbeten. Bichon-gruppen indeholder bl.a. disse hunderacer: Bichon Frisé, Malteser, og Bichon Havanais.

Hunderacen Bolognese har oprindelse i den italienske by Bologna i det nordlige Italien, og hunderacens historie strækker sig helt tilbage til 1200-tallet. I starten var Bolognese både sort og hvid, men i dag er den kun hvid i pelsen.

Bolognese opnåede stor popularitet som selskabshund i det italienske hof og andre steder i Europa, men i dag er Bolognese et sjældent syn udenfor Italien. Hunderacen ses bl.a. afbilledet i malerier af Goya.

Udseende, pelspleje og helbred
Bolognese er en lille hvid hund med en tyk og fyldig pels, som filtrer relativt let. Derfor skal pelsen børstes flere gange om ugen for at holde den i god stand. Hvis man ikke får plejet pelsen, så kan den genere hunden særligt ved ørerne, på maven og ved benene. En Bolognese fælder ikke meget.

Hunderacen Bolognese vejer ofte 2,5 til 4 kg. og er 25 til 30 cm. høj. Den forventede levealder er omkring 15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen

 • En aktiv, livlig og kærlig lille selskabshund
 • Kræver en del pelspleje men fælder ikke meget
 • Er relativt lærenem
 • God familiehund
 • Knytter sig tæt til sin familie men kan være mere reserveret overfor fremmede
 • Vil typisk gø af opfattede trusler og lyde

Har du en Bolognese? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper