Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Blodhund

Blodhunden er en støver, som anvendes til jagt på større vildt. Den er især kendt for sin enestående lugtesans og er velegnet til eftersøgning på forsvundne personer. Den er i stand til at følge et spor over meget lange afstande, selv i kuperet terræn og selvom sporet er mange timer gammelt. Det er en rolig og venlig hund, som knytter sig tæt til sin familie og fungerer rigtig fint med børn.

Adfærd og væremåde
Blodhunden er en blid og tålmodig hund, som gerne lader børn klatre hen over sig. Det er en selvstændig race, så det kræver en god portion tålmodig fra ejerens side når der skal trænes. Den egner sig ikke til lydighedstræning, da den er drevet af instinkter og gerne følger et spor, når den får færten af et sådant. Det er ligeledes ikke en god ide at den løber fri, da den vil følge et spor flere 100 km.

Den har brug for en del motion og det er vigtigt at de bliver socialiseret tidligt, så de ikke bliver frygtsomme. Racen elsker alle mennesker og hilser varmt på både ønskede og uønskede gæster, hvorfor den ikke egner sig som vagthund.

Hunderacens historie
Blodhunden er en af de ældste hunderacer der findes og kan spores flere tusinde år tilbage. Den stammer fra Belgien, hvor adelsmanden Francois Hubert fremavlede racen, som dengang blev kaldt Sankt Hubertushunden. Men den blodhund vi kender i dag, kan nærmere tilskrives England. De videreudviklede hunden til den ekstreme, men hensigtsmæssige hund den er.

Udseende, pelspleje og helbred
Blodhunden er med dens lange hængende ører og løse hud i hovedet og omkring halsen meget karakteristisk af udseende. Den er massiv og bevæger sig langsomt, men værdigt. Læberne hænger også lidt, ligesom huden omkring de diamantformede øjne. Det er en robust hund, med en kort pels, som varierer i farverne fra sort til lysbrun. Der kan forekomme enkelte hvide aftegninger på bryst eller poter.

Blodhunden er 63-69 cm og vejer 41-50 kg.

Blodhunden kan være tilbøjelig til at lide af oppustethed, så det er bedst at give den 2-3 små måltider om dagen i stedet for et stort. De kan ligeledes lide af hofteledsdysplasi, øreinfektioner og øjenproblemer. Desuden anbefales det at de sover i en blød seng for at undgå dannelse af hård hud ved leddene. Gennemsnitlig levealder er 10-12 år.

Pelsen kræver minimal pleje, men det er vigtigt at rense ørerne regelmæssigt. Fældning for racen er gennemsnitlig.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kræver meget motion
 • Bør aldrig gå uden snor, da de så vil stikke af og forfølge et spor
 • Kan bo i en lejlighed, hvis den får tilstrækkelig med motion
 • Fantastisk sammen med børn
 • Blodhunden har brug for, at ejeren sætter klare regler, som skal følges

Har du en Blodhund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 6.000 kr

  coton de Tuléar-hvalpe, har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  susanatiti33@gmail.com )

 • 6.000 kr

  har stambogsførte coton de Tuléar-hvalpe, nogle  uger gamle, vant til omgang med andre dyr og mennesker og dermed velsocialiserede.Faderen er en ren coton de Tuléar og moderen mest coton de Tuléar . Vi tilbyder levering, hvis det er nødvendigt. til detaljer kontakt os direkte på (  cotondetulear1987@gmail.com  )

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg