Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Black and Tan Coonhound

Black and tan coonhound er en stor hunderace, som er blevet fremavlet til at jage vaskebjørne. Den stammer fra USA, hvor den er yderst populær og stadig bliver anvendt til jagt på vaskebjørne. Det er en rolig og venlig race, som godt kan fungere i en familie, hvis den får rigeligt med motion.

Adfærd og væremåde
Black and tan coonhound er først og fremmest en jagthund. Derfor er det vigtigt, at den får rigeligt motion dagligt. Såfremt motionsbehovet bliver dækket, vil black and tan coonhound fungere fint som familiehund. Det er en rolig og venlig race, som dog går bedst i spænd med lidt ældre børn. Hvis racen skal bo sammen med små børn er det vigtigt, at den kender sin plads i familien. Ellers kan legen hurtigt blive for vild.

Black and tan coonhound fås i to forskellige udgaver: udstillingshund og jagthund. Sidstnævnte kræver mere motion end udstillingshunden. Temperamentsmæssigt er der lige stor variation inden for begge typer. Uanset hvilken type, er det en god ide at holde black and tan coonhound i snor under luftning. Når den får færten af noget interessant, vil den blindt følge sporet. Og det kan selvsagt være problematisk i trafikerede områder.

Hunderacens historie
Black and tan coonhound stammer fra USA og opstod i slutningen af 1700-tallet. Det er den eneste coonhound, der er anerkendt som race af den internationale hundeorganisation. Black and tan coonhound blev fremavlet ved at krydse talbot hound, blodhund og foxhound. Formålet med racen var jagt på især vaskebjørne. Men den blev også brugt til jagt på større dyr selv i svært fremkommeligt terræn. Den befinder sig ligeledes godt i ekstreme klimaforhold. I dag anvendes racen til jagt, vagthund og agility.

Udseende, pelspleje og helbred
Black and tan coonhounds mest karakteristiske træk er dens lange, brede ører. Det er en stor hund med et stort velproportioneret hoved. Benene er lange og muskuløse. Øjnene er runde og kataniebrune. Snuden er bred og sort. Halen er lang og sidder lavt.

Black and tan coonhound er 58-69 cm og vejer 29-34 kg.

Pelsen er kort og har en tæt dækpels. Den er sort med tan/lysebrune aftegninger i hovedet, på brystet og på benene. Kræver kun minimal pleje. En gennembørstning en gang imellem er tilstrækkelig. De lange ører bør derimod tilses regelmæssigt. Black and tan coonhound kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi og så tager den nemt på i vægt. Forventet levealder er 10-12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En rolig og venlig hud
 • Kræver meget motion
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Bør ikke løbe fri i trafikerede områder
 • Fungerer bedst med ældre børn
 • Bedst velegnet som familiehund hos den aktive familie

Har du en Black and Tan Coonhound? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 2.000 kr

  E-mail os direkte til: mariagomezv77@gmail.com Nedenfor er et link til min hjemmeside for at se flere tilgængelige hvalpe: http://wamtapatfarm.com/Tilgængelige-hvalpe/Har du drømt om at eje en fransk bulldoghvalp? Her kommer en mulighed for ...

 • 7.000 kr

  Til salg 2 hundehvalpe, Bichon Malteser: 1 dreng og 1 pige.  Alder: 3 måneder Farve: hvid Hundehvalpene har:  - alle vacciner - have sundhedskort og pas  - hvalpen er desuden ID-mærket (chip mærket) - de blev deratiseret ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper