Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bedlington Terrier

Egenskaber: , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Bedlington terrierens udseende minder faktisk mest om et lams. Det er en livlig og legesyg hund, der er velegnet som familiehund. Dens væremåde er atypisk sammenlignet med andre terrier, idet den er mere stille og rolig. Bedlington terrieren fås i tre farvekombinationer: blå, lever og sandfarvet.

Adfærd og væremåde
Bedlington terrieren er en kærlig familiehund, som elsker at tilbringe tid sammen med sine ejere. Den er god til børn og i de fleste tilfælde også venlig over for fremmede. Det er en aktiv hund, som er virkelig hurtig. Den bør kun slippes fri i et indhegnet område og det er vigtigt, at den allerede som hvalp lærer at komme når der kaldes.

Bedlington terrieren har behov for meget motion og aktivering dagligt. Men det er muligt at have en bedlington terrier i lejlighed. I så tilfælde er det vigtigt at motionere den tilstrækkeligt. Desuden skal man være opmærksom på, at den nyder at grave huller udenfor. Tilvænning til katte og andre kæledyr skal ske tidligt. De trives fint med andre hunde, så længe de ikke forsøger at være dominerende over for bedlington terrieren.

Hunderacens historie
Bedlington terrieren stammer fra Northumberland i England. Den er opkaldt efter minebyen Bedlington, hvor minearbejderne anvendte den til jagt på ræve, harer og grævlinger. De blev desuden anvendt til at fange skadedyr i minerne.

Man mener, at bedlington terrieren er opstået på baggrund af odderhunden og Dandie Dinmont terrieren. Derudover er der, ud fra kroppens form at dømme, også indkrydset mynde. Det vil ligeledes forklare den hurtighed bedlington terrieren besidder.

Udseende, pelspleje og helbred
Bedlington terrierens karakteristiske hovedform og krøllede pels får den til at ligne et lille lam. Ryggen er hvælvet og benene er lange. Ørerne er lange, sidder lavt og hænger ned. Halen sidder ligeledes lavt og er lang og nærmest spids. Bedlington terrieren fås i tre forskellige farver: blå, lever- og sandfarvet.

Bedlington terrieren er 42 cm og vejer 8-10 kg.

Pelsen har to lag og bør klippes flere gange årligt. Desuden skal den børstes regelmæssigt. Bedlington terrieren kan lide af en arvelig leversygdom. Derudover kan de være tilbøjelige til at lide af nyresygdomme eller øjenproblemer. Bedlington terrieren kan blive helt op til 17 år gammel. Det er sågar muligt, at de bliver ældre.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kærlig og livlig hund
 • Loyal over for sin familie
 • Har behov for meget motin
 • God til børn
 • Bør ikke løbe fri uden for en indhegning

Har du en Bedlington Terrier? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper