Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Beauceron

Egenskaber:

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Beauceron er en hyrdehund, som stammer fra Frankrig. Beauceron blev især brugt til at passe på husdyr på gårdene omkring Paris. Beauceron er en stor, velafbalanceret, velvinklet, måske lidt senet, korthåret hund med kraftige ben og brede poter.

Adfærd og væremåde
En Beauceron er en atletisk arbejdshund, som er meget aktiv med en baggrund som hyrdehund og vagthund. Beauceron er intelligente og nemme at træne og kan derfor trænes til et rimeligt højt niveau. En voksen Beauceron er naturligt mistænkelig overfor fremmede men reagerer i overensstemmelse med ejerens adfærd. En Beauceron er derfor en naturligt god vagthund. Beauceron ses også ofte i agility-konkurrencer.

Hunderacens historie
Beauceron stammer fra 1800-tallets slettehunde og har bl.a. været brugt i fremavlingen af hunderacen Dobermann. Beauceron har været udbredt i hele Nordfrankrig og ikke kun som navnet antyder i Beauce. Beuacerons temperament og lærenemme adfærd gjorde den meget anvendelig til at vogte husdyr, jagte ulve og være vagthund. Beauceron blev brugt som sendebud og service-hund under begge verdenskrige af franskmændene.

Udseende, pelspleje og helbred
Beauceron er en mellemstor hund på 30-45 kg og 61-70 cm høj. Pelsfarven er sort med rødbrune dele bl.a. omkring poterne. Yderpelsen er grov men inderpelsen er blød og silkeagtig. En Beauceron har kort pels og den har derfor ikke brug for meget pelspleje.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Beauceron har brug for meget motion og mental stimulering
 • Har brug for tidlig socialisering da hunderacen er naturligt mistænksom overfor fremmede
 • Beauceron er en intelligent hunderace, som du kan nå langt med i din træning
 • Hyrdehunde instinktet gør, at den gerne vil løbe efter andre og styre dem i den rigtige retning
 • En Beauceron har en stærk vilje og det kræver en bestemt og konsekvent hundeejer

  Har du en Beauceron? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

  Tilføj ny hund


  Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

  Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

  Tilføj kommentar


  Til salg

  • 4.500 kr

   Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

   1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

  Se alle annoncer

  Fællesskab

  Til salg

  Medlemmer med racen

  Relaterede grupper