Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bearded Collie

Egenskaber: , , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Bearded collie er en legesyg og meget aktiv hund. Den blev oprindeligt anvendt som hyrdehund, da det er en stærk arbejdshund. På grund af dens høje aktivitetsniveau er racen specielt velegnet til agility. Men det er samtidig også en fremragende familiehund. Bearded collie kendetegnes på den meget lange pels.

Adfærd og væremåde
Bearded collien er en kærlig og loyal familiehund. Den passer bedst ind i en aktiv familie, da den har et stort behov for motion og aktivering. Det er en intelligent race, som nyder udfordringer. Det er dog vigtigt, at man ikke er for streng over for beardien i opdragelsen, men derimod udviser rolig og bestemt adfærd. Lydighedstræning anbefales og racen har meget let ved at lære nye kommandoer.

Beardien gør indimellem højlydt, men den egner sig ikke som vagthund. De er til gengæld rigtige gode til børn. De elsker generelt at være sammen med familien. Skal bearded collien være alene hjemme er det vigtigt, at de får en god lang gåtur forinden. Bearded collie bør ikke bo i en lejlighed. Den trives bedst på landet, hvor den har mulighed for at løbe fri.

Hunderacens historie
Bearded collie er en af Englands ældste hunderacer. Dens præcise oprindelse er ikke 100 % sikker. Men det siges, at det var en polsk handelsmand, der havde medbragt polske hyrdehunde til Skotland. Og da den skotske hyrde så hundenes evner byttede han nogle af sine får for nogle af hundene. På baggrund af disse polske hyrdehunde opstod bearded collien i 1514.

Under anden verdenskrig var bearded collien tæt på at uddø. En engelsk kvinde reddede racen på basis af bare to hunde. Racen er dog stadig forholdsvis sjælden.

Udseende, pelspleje og helbred
Bearded collie er en stor og stærk arbejdshund med en lang slank krop. Dens tydeligstes kendetegn er den lange pels på krop og hoved. Øjnene er store og farven afhænger af pelsens farve. Ørerne er middelstore, hænger ned og er dækket af hår. Halen er lang og hænger ned med mindre hunden er begejstret.

Bearded collie er ca. 55 cm høj og vejer ca. 25 kg.

Pelsen har to lag, hvoraf yderste lag er meget lang og vandafvisende. Det er et stort arbejde at pleje pelsen, som skal børstet flere gange ugentlig. Det er dog også en mulighed at få klippet hunden korthåret hver anden måned.

Bearded collie er generelt set en sund race, men den kan være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi. Forventet levealder er 14-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • En kærlig og loyal familiehund
 • God til børn
 • Kræver meget motion
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Aktive indendørs
 • Foretrækker at være udenfor

Har du en Bearded Collie? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper