Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Bayersk Bjergschweisshund

Egenskaber: , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Bayersk Bjergschweisshund er en blodhund, som er avlet til jagt. Den Bayerske Bjergschweisshund stammer helt tilbage fra middelalderen, hvor denne type af hunde gik under navnet ”bracke” (støver), som er den tyske pendant til de engelske ”hound” (blodhund).

Adfærd og væremåde
Den Bayerske Bjergschweisshund knytter sig stærkt til sin ejer, og faktisk ganske ofte kun til denne person. Samtidig kan en Bayersk Bjergschweisshund være reserveret overfor andre mennesker og hunde.

Den Bayerske Bjergschweisshund er meget selvstændig, viljefast og elsker at bruge sin næse. Hunderacen har stærke jagtdrifter men kan fint fungere som familiehund hvis den får lov at arbejde ved siden af enten i jagt eller på anden måde.

Hunderacens historie
Bayersk Bjergschweisshund kan spores helt tilbage til middelalderen, men det er hos fyrst Thurn und Taxis i 1800-tallet, at det første opdræt af Schweisshunde fandt sted. Herefter blev hunderacen og denne type af hund meget udbredt i Bayern, hvor jagtområderne er bjergrige, vanskeligt tilgængelige og hvor det er nemt for vildt at skjule sig.

Et behov for en mindre og mere adræt type hund end ”bracke” (støver) typen opstod derfor. Dette behov ledte til avlsarbejde igennem 1900 tallet, som fremavlede den Bayerske Bjergschweisshund, som vi kender den i dag.

Bayersk Bjergschweisshun kom først til Danmark i midten af 1980’erne, og der er ikke født mange kuld herhjemme selvom det er en fremragende sporhund.

Udseende, pelspleje og helbred
Den Bayerske Bjergschweisshund  har en kort, tæt og glat pels. På hundens hoved og ører er hårlaget mere fint imens det på maven, ben og hale er længere og mere groft.

Pelsfarven er rødbrun, rødgul,  lysblond eller  brindlet og kan have en hvid markering på brystet. Pelsen kræver ikke meget pelspleje.

Hunderacen er 44 til 52 cm høj og vejer typisk 20 til 25 kg. Den forventede levetid er på op til 12 år.

Hvad du bør vide om hunderacen 

 • Stort behov for at arbejde som sporhund eller motion.
 • Kan knytte sig til sin ejer fremfor en hel familie og kan være reserveret overfor fremmede.
 • Kræver ikke meget pelspleje.
 • Har et stærkt jagtinstinkt og en formidabel næse.
 • Er selvstændig, viljestærk og modig.
 • Er ikke et godt valg for en uøvet hundeejer.

Har du en Bayersk Bjergschweisshund? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper