Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Basset Hound

Basset Hound er en kortbenet middelstor hund, der oprindeligt blev avlet til at spore og jage bl.a. kanin og ræv. Navnet Basset stammer fra det franske sprog, og kan nogenlunde oversættes til “ret lav”. Basset Hound har en af de bedste næser blandt alle hunderacer i verden, og er derfor en skattet jagthund. I dag slår Basseten dog mest sine folder som charmerende familiehund.

Basset Hounden har oprindelse i det franske
Hunderacen Basset Hound kan spores helt tilbage til 1561, hvor en illustreret jagttekst fra Frankrig omtaler en hunderace ved navn Basset. Der er 6 anerkendte franske Basset hunderacer. Basset hunden blev avlet specifikt til jagt, og blev bl.a. ofte benyttet af Napoleon III. Det er også antaget, at USA’s første præsident George Washington modtog et par Basset Hounds som gave fra Marquis de LaFayette. Den Basset Hound vi kender I dag baserer sig på et mix af både en jagtlinie og en selskabslinie af hunderacen, som blev fremavlet i 1900-tallet. Da jagt har mistet meget af sin historiske popularitet i dag, udfylder mange Basset Hounds nu mest rollen som familiehund, og har mistet meget af det gamle jagtinstinkt.

Fysisk fremtoning
En Basset hund vejer ca. 23 til 29 kg. og har en højde på ca. 30 til 38 cm. En Basset Hound bliver gennemsnitligt mellem 10 til 12 år gammel. Hunderacen er kendetegnet ved de meget lange ører, som hænger helt ned til brystet på hunden. Hunden kan have en del løse hudflapper, der bl.a. kan bevirke, at ansigtet ser bedrøvet ud, hvilket er en del af hunderacens charme. Halen er mellemlang og kan have en hvid spids, der er eftertragtet af jægere, da det så er nemmere at se hunden under jagten. Hunderacen har korte ben men en mellemstor krop. Grundet sin længde kan en Basset hund som regel nå genstande, som andre hunde af samme højde ikke kan nå (f.eks. en velduftende kage på køkkenbordet). En Basset hund er som regel en dårlig svømmer grundet sin kropsbygning.

Pels
En Basset Hound har som regel de tre farver: brun, sort og hvid – men andre farver er også acceptable. Hunderacen har en kort og skinnende pels, som fælder en del.

Temperament
Basset hunden er en god familiehund, der både er venlig og tålmodig med børn. Basset Hound har et udpræget jagtinstinkt og bør derfor kun luftes i snor. Bassets kan være stædige og lærer nemmest, hvis der er godbidder involveret i træningen. Bassets kan både gø eller hyle, når de vil have opmærksomhed eller gøre opmærksom på noget. Det kan være en udfordring at træne en Basset.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Basset Hound bør du overveje følgende:

Det gode:

- Hunderacen har et særpræget udseende, da en Basset er lang, lav og tungt bygget.

- Basset Hounds er med i toppen af hunderacer med milde temperamenter.
- Hunderacen har kun brug for moderat motion.

Det der kan være dårligt, alt efter hvad du ønsker:

- Jagtinstinktet gør det svært at lufte en Basset Hound uden snor.
- Hunderacen er stædig og kan være en udfordring at træne.
- Basset Hounds fælder en del og kan savle.
- En Basset Hound kan godt lide at gø eller hyle, når der sker noget nyt, eller den gerne vil have opmærksomhed.

Har du en Basset Hound? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper

Forum