Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Barbet

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Barbet er en vandhunderace, som stammer fra Frankrig. Det er en sjælden race, som i gamle dage blev brugt både til at apportere vildt i vand og rejse vildt i rørskove. Barbeten kan dateres tilbage til 1600-tallet. Dens mest karakteristiske træk er dens tætte krøllede pels.

Adfærd og væremåde
En barbet er en glad og intelligent hunderace. De lærer hurtigt nye kommandoer og det er vigtigt, at de gennem hele livet bliver mentalt stimuleret gennem lydighedstræning. Barbeten har brug for stærkt lederskab ellers vil den på et tidspunkt tage styringen. Barbeten udviser aldrig aggressiv adfærd. Den elsker at tilbringe tid sammen med sine ejere og vil også helst være i samme rum som dem.

Barbet er god til børn, men på grund af dens størrelse kan den virke voldsom over for de mindste. Såfremt den får rigelig med motion hver dag, kan den sagtens fungere som familiehund. Barbet er også velegnet til agilitytræning.

Hunderacens historie
Barbet er en gammel vandhunderace fra Frankrig, som kan spores tilbage til 1600-tallet. Den blev først og fremmest anvendt som arbejdshund. Barbet var uundværlig for franskmændene når de skulle på jagt. På grund af dens tykke pels kunne den opholde sig i koldt vand i flere timer. Dette var praktisk når den skulle apportere fuglevildt til jægeren. Desuden blev barbeten anvendt til at rejse vildt i rørskove. I dag er barbeten ved at blive mere populær i Skandinavien og Nordamerika – både pga. sine evner som arbejdshund men også som kæledyr.

Udseende, pelspleje og helbred
Barbet har et karakteristisk udseende på grund af den tætte krøllede pels, som dækker hele kroppen. Det er en mellemstor hund med hængende ører. Halen er lang og bæres ofte løftet. Ryggen er lige og velproportioneret i forhold til resten af kroppen.

Barbeten er 52-65 cm høj og vejer 18-27 kg.

Pelsen er tæt og krøllet og kræver som minimum en ugentlig børstning. Derudover skal pelsen klippes et par gange årligt. Og ørerne skal renses regelmæssigt. Netop øreinfektioner kan være et problem for barbeten. Desuden kan den være tilbøjelig til at lide af hofteledsdysplasi. Forventet levealder er 13-15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Kærlig og loyal hund
 • Elsker at være sammen med sin ejer
 • Kræver en del mental stimulering
 • Velegnet som familiehund
 • Ikke velegnet til en familie med små børn
 • Omfattende pelspleje

Har du en Barbet? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 1 kr

  ALVORLIGT OG PÅLIDELIGT LÅNTILBUD E-mail: isabel.monica79@gmail.com Vi yder personlige lån fra 3.000 euro til 500.000 euro og ejendomskreditter eller andet fra 1.000 euro til 5.000.000 euro med en sats på 3% om ...

 • 3.500 kr

  Pomeranian, , hvalp,  , m. stamtavle Pomeranian  12 uger. FCI stambog. Sund, rask, kærlig og meget legesyg . meget glad for mennesker og andre hunde. Der sælges til et kærligt og blivende hjem. Der ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede grupper