Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Azawakh

Egenskaber: , , , , , ,

Grupper:

Oprindelsesland:

Oprindelse:


Azawakh er en mynde, som stammer fra Sahara-regionen i Afrika. Her brugte nomadefolkene hunderacen til jagt og som vagthund. Azawakhens nærmeste stamfædre er Sloughi og Saluki. Azawakhen er i stand til at nå meget høje hastigheder for en hund og har et flot atletisk udseende, som minder om en Greyhound.

Adfærd og væremåde
En Azawakh er en meget selvstændig hund, der er beskyttende overfor sin flok. En Azawakh er dog nænsom og kærlig overfor sin ejer og familie. En Azawakh er typisk reserveret og på vagt overfor fremmede. Hunderacen har med sin baggrund som jagthund masser af energi og elsker at arbejde. En Azawakh er altid en god løbemakker, da den har en fantastisk udholdenhed og ikke lader sig gå på af varme. Hunden kan til gengæld ikke lide regn og koldt vejr. Det er vigtigt at en Azawakh bliver godt socialiseret igennem sit liv og har en bestemt ejer, der kan håndtere den meget selvstændige og beskyttende hunderace.

Hunderacens historie
Azawakh blev opdrættet af nomadestammerne Tuareg, Fula og andre fra området omkring Sahara i Mali, Algeriet, Nigeria og Burkina Faso. Hunderacen Azawakh blev primært brugt til jagt af hare og gazelle, hvor hunden kunne opnå hastigheder op til 60 km/t. Nomadestammerne brugte også Azawakh som vagthund, der kunne alarmere lejren hvis der kom rovdyr. Azawakh er stadig et sjældent syn i Europa, men hunderacen har opbygget et voksende antal tilhængere.

Udseende, pelspleje og helbred
En Azawakh er atletisk bygget og minder i sit udtryk lidt om en Greyhound. En Azawakh har en kort pels, som ikke kræver meget pelspleje. En Azawakh kan have mange farver men de fleste er variationer af brund, rødlig og sort. Hunden kan sagtens have hvide aftegninger.

Hvad du bør vide om hunderacen:

  • En Azawakh er selvstændig og beskyttende. Derfor er tidlig socialisering vigtig.
  • Hunderacen er måske ikke det bedste valg for en førstegangs hundeejer.
  • En Azawakh kræver meget motion for at trives.
  • En Azawakh er den idéelle løbemakker i varmt vejr.

Har du en Azawakh? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

  • 4.500 kr

    Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

  • 6.000 kr

    1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Medlemmer med racen

Relaterede grupper