Motion dagligt:
Pelspleje:
Fældning:
Størrelse:
Træning:
Vagtsomhed:
Australian Stumpy Tail Cattle Dog

Australian stumpy tail cattle dog er en energifuld og opmærksom hunderace. Det er en kvæghund, som er specielt velegnet til at drive og styre kvægflokke. Den stammer, som navnet antyder, fra Australien. Det er en modig og trofast hund, som skal have daglige arbejdsopgaver. Det er ikke en typisk familiehund.

Adfærd og væremåde
Australian stumpy tail cattle dog er en modig og trofast hund. Den er ligeledes loyal over for sine ejere, men kan være reserveret over for fremmede. Det er særligt vigtigt at socialisere denne race tidligt, da det er en arbejdshund med et selvstændigt sind. Det er ikke en typisk familiehund, men den er god til børn, hvis den er vænnet til dem fra hvalp.

Australian stumpy tail cattle dog har et højt aktivitetsniveau og er derfor velegnet til agility. Det er i det hele taget en fremragende race, hvis man har lyst til at træne meget med sin hund. Den klarer sig godt i lydighedskonkurrencer og hyrdekonkurrencer. Det er en hund, der dagligt kræver store mængder fysisk og mental stimulering. Det er desuden en god vagthund.

Hunderacens historie
Australian stumpy tail cattle dog er en australsk hunderace, som opstod i det 19. århundrede. Det er en blanding af mange forskellige racer. Oprindeligt krydsede man engelske hyrdehunde med den vilde dingo, men afkommet var ikke brugbart. Sidenhen blev der indkrydset collier, dalmatiner, australsk kelpie og muligvis også bull terrier. Man formoder dog, at bull terrieren er fjernet fra den udgave, vi kender i dag.

Udseende, pelspleje og helbred
Australian stumpy tail cattle dog er en velproportioneret hund i mellemstørrelse. Ørerne er spidse og oprejste. Snudepartiet er spidst. De ovale øjne er middelstore og mørke. Snuden er sort. Forbenene er lige. Bagbenene er kraftige og muskuløse. Det mest karakteristiske træk er det faktum, at den er haleløs.

Australian stumpy tail cattle dog er 44-51 cm og vejer 16-23 kg.

Pelsen er kort og fladtliggende. Derudover er pelsen vandafvisende og kræver kun minimal pleje. En gennembørstning en gang imellem er tilstrækkelig. Den fælder 1-2 gange årligt. Det er generelt en sund og robust race, men den kan lide af hofteledsdysplasi, døvhed og blindhed. Forventet levealder er 15 år.

Hvad du bør vide om hunderacen:

 • Højt aktivitetsniveau
 • Ikke velegnet til at bo i en lejlighed
 • Velegnet til lydighedskonkurrencer
 • Loyal og trofast
 • Kun familiehund hos den meget aktive familie
 • God vagthund

Har du en Australian Stumpy Tail Cattle Dog? Så opret din hund i vores galleri og deltag i afstemningen om månedens hund

Tilføj ny hund


Hvad tænker du? - skriv en kommentar!

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer -  Opret bruger eller Log ind

Tilføj kommentar


Til salg

 • 4.500 kr

  Ægte pomeranian klar til nye hjem. Super bløde og flot pels! De er sociale og legesyg hvalpe. Generelt er de meget tryg ved og glad for alle- børn såvæld som voksne. ...

 • 6.000 kr

  1 tæve og 2 hanner klar til at rejse hjemmefra de vil ved afrejse være chippet, have sundhedsbog, fået 3 x ormekur, være vaccineret Deres forældre er testet for alt, hofter, ...

Se alle annoncer

Fællesskab

Til salg

Relaterede artikler

Relaterede grupper